CHP’nin İstanbul İl Kurultayı hakkında 42. Asliye Hukuk Mahkemesini tedbir kararı vermesinin ardından 2017'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş olan referandumda YSK, mühürsüz oy pusulası ve zarfları geçerli sayması gündem oldu.
CHP’nin İstanbul İl Kurultayı hakkında verilen karar “Seçimler hakkında mahkemeler yetkili değildir. Yetkisi geçerli ise bir mahkeme de 2017 kurultayını iptal edebilir.” görüşlerine sebep oldu.
Bunun üzerine de bazı siyasi partiler olmak üzere 2017 referandumunun iptali için mahkemelere başvurdu. Nefes'in haberine göre, AKP'de referandum için yapılan itirazlara ilişin bir senaryo dillendiriliyor.
Dillendirilen senaryo şu: Mahkemelerden birisi 2017 referandumunu iptal edecek. Üst mahkemelere yapılan itirazlar da reddedilecek. Böylece yeniden 2017 öncesine yani parlamenter sisteme dönülecek. AKP, MHP’den kurtulacak. TBMM’de sayısal çoğunluğu bulunan AKP hem başbakanlığa hem de cumhurbaşkanlığına sahip olacak. Erdoğan görev süresi bitmediği için Cumhurbaşkanlığına devam edecek. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ise 2007 referandumunda kabul edildiği için yürürlükte kalacak. Bu senaryonun Ankaralı hukukçular arasında konuşulduğunu da belirtelim.
Habere göre ayrıca Ekim ayında kapsamlık bir kabine değişikliği de bekleniyor.
TELE1
Altılı Masa ortak aday konusunda anlaştı26 izlenme
MEB ihalelerinde usulsüzlük: Milyonlar nereye gitti?33 izlenme
İstanbul'da kira vermek her gün uçmaktan pahalı11 izlenme
'Türk havacılığında tarikat yapılanması' iddiası!103 izlenme
İki gençten milli yas tepkisi: Yarıya indirilen Türk Bayrağı'nı yeniden göndere çektiler!32 izlenme
Son dakika! Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu cinayet zanlısı olarak Bulgaristan'da yakalandı28 izlenme
İran'ın misilleme füze saldırısı sonucu Tel Aviv'de birçok bina enkaz haline geldi24 izlenme
CHP'li Başkan Bahçetepe: Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni AKP’den 2 milyar TL borçla devraldık37 izlenme