1986 yılından bu yana ülke gündemine giren özelleştirmeler, AKP’nin iktidara glediği 2002 yılından sonra hız kazandı. 2003 yılına kadar 8 milyar dolar tutarında olan özelleştirmeler, 2018 sonu itibarıyla 70,2 milyar dolara çıktı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kamu, başta petrokimya, demirçelik, petrol rafinerisi, tekstil, alkoltütün ve elektrik dağıtım olmak üzere birçok sektörden tamamen çekilirken elektrik üretim, telekomünikasyon, bankacılıksigortacılık, hava taşımacılığı, marina ve liman işletmeciliği gibi sektörlerdeki kamu payı da yok denilecek kadar azaldı.
Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, özelleştirme İdare Başkanlığı’nın 2018 yılı Faaliyet Raporu’nda “başarı” olarak tanımlanan bu sürecin, “hızlı karar alma ve uygulama yeteneğinin bir sonucu” olduğu ifade edildi.
Rapora göre 2018 yılında 10 HES, 10 Şeker Fabrikası, 1 liman ve çok sayıda taşınmazın satış veya devir işlemi tamamlandı. 2017 yılındaki 751 milyon dolarlık satışa karşı yüzde 86 oranındaki artışla 2018 özelleştirmelerinin tutarı 1,4 milyar dolar oldu.
Özelleştirme uygulamalarının, makroekonomik politikalar ve uzun vadeli sektörel öncelikler çerçevesinde belirlenen bir program çerçevesinde sürdürüleceği bildirildi.
Raporda,“Özelleştirme İdaresi, Cumhurbaşkanı’nın belirlediği hedefler doğrultusunda öncelikle mevcut portföyde yer alan kuruluşların kalkınma planları, orta vadeli programlar ile orta vadeli mali planlar çerçevesinde programa alınacak yeni kuruluşların özelleştirilmesini başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir” dendi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/isteakpnin17yillikborcbilancosuh123039.html
RTÜK’ten skandal karar: Ata’ya hakarete ceza yok!257 izlenme
AKP’li belediye CHP’ye geçince skandal ortaya çıktı!116 izlenme
YSK’da kura çekimleri yapıldı! Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması belli oldu!119 izlenme
Ücretsiz otoparkın İBB’ye 2018 yılı maliyeti 2.4 milyon TL!98 izlenme
Sayıştay: İSKİ 18 milyon TL zarara uğradı62 izlenme
Biden göreve gelir gelmez Türkiye karşıtlığı başladı60 izlenme
Konuşan Suriye CB değil, Erdoğan ! 'Suriyelilere 100-150 m² bahçesi olan 250-300 m² evler yapsak, ekip biçseler hiç olmazsa'861 izlenme
Gökçek’e villa yapan ihale abonesi çıktı9 izlenme