Eylül 2020'de başlayıp dört ay süren faiz indirimi serisi ve Rusya'nın ABD ve NATO'yla yaşadığı gerilimde yeni bir perde açarak başlattığı 'Ukrayna'yı işgal' hareketi, halihazırda baskı altında olan Türkiye ekonomisini iyiden iyiye sıkıştırdı.
Bu altı aylık süreçte neredeyse her ürüne birbiri ardına zam gelirken, aralık ayında yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Ekonomistler ve işçiler, bir süredir 'asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması' için çağrıda bulunuyor.
Dün de AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu üyesi Nihat Zeybekci'den bu yönde sinyaller geldi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti.
“Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşü dile getirildi.
Barzani'nin adamları İran'dan gelen kadını 'etek giyiyor' diye linç ettiler!59 izlenme
Sosyal medya paylaşımları için dikkat çeken uyarı: CHP'den 'seçim güvenliği' ve 'yabancı seçmen' mesajı30 izlenme
Fazıl Say’ın İsviçre’deki 4 konseri iptal edildi! “Malesef barıştan yana olmak zor zanaat”27 izlenme
Asilin maaşı eriyor, vekilinki katlanıyor18 izlenme
Narin Güran cinayetinde şok suçlama! 'Katil onlar' diyerek 2 isim verdi: Avuç içinde atlanan kanıt9 izlenme
İzmir alevler içinde! Yangın şehir merkezine ulaştı, yanan binalar var80 izlenme
Dağın zirvesinden kopan çığ önüne geleni yuttu, Rizeliler o anı kaydetti27 izlenme
Sendikacılara İmamoğlu tutuklaması10 izlenme