İstanbul seçimlerine kısa süre kala CHP, saha çalışmasının verilerini toplamaya başladı. Verilere göre, yurttaşlar ekonomik krizin sorumlusu olarak AKP’yi görürken YSK’nin yenileme kararının ardından CHP’ye daha önce hiç oy vermemiş kişiler bu kez CHP’yi tercih edecek
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak “yenileme” seçimlerine 12 gün kala saha çalışmasından edindiği verileri değerlendirmeye başladı.
Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre İstanbul’un 39 ilçesinde yurttaşların yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ve derneklerle bir araya gelen partililer, AKP’nin bu süreçte kan kaybettiği görüşünde.
CHP’nin sahadan elde ettiği verilere göre, YSK’nin seçimlerin iptal edilmesine yönelik kararına AKP’li ve MHP’li seçmenin bir kısmı tepkili. Bu karardan rahatsız olan bu grup seçmenin sandığa gitmeme eğilimi bulunuyor. Bugüne kadar CHP’ye uzak durduğunu ancak AKP’li olmadığını ifade eden yurttaşların da bir bölümünün 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na oy vereceği tespit edildi. Bu karardaki en büyük etkenin ise İmamoğlu’nun “iptal kararının ardından” yaptığı çıkışların ve “kararlı duruşunun” olduğu belirlendi.
Yurttaşların “politik tavır takınmaya başlamaları” da CHP’nin bir diğer analizi oldu. Buna göre, 31 Mart seçimlerinden önce “korkularının olduğunu” ve bu nedenle kamusal alanda siyaset konuşmadığını belirten yurttaşların büyük bölümü artık böyle düşünmüyor. Kahvehanelerde, pazar yerlerinde, hemşehri derneklerinde siyaset konuşanların sayısının arttığı belirtildi.
İmamoğlu’na yapılan toplam bağış miktarını belirleme çalışmaları sürerken sahadan edinilen verilere göre bu bağışlar da farklılık taşıyor. İmamoğlu’na 10 TL’den binlerce TL’ye kadar değiştiği belirlendi. Verilere göre, bağış yapan yurttaşların yaşları da 18 ile 70 arasında değişiyor.
Ekonomide yaşanan kötü gidişata dair yapılan görüşmelerde ise halkın büyük bir çoğunluğunun krizden AKP’yi sorumlu tuttuğu belirlendi. Üreticilerin ve tüketicilerin ortak şikayeti, “ekonomiye güvensizlik” olarak tespit edildi. İç piyasaya üretim yapan küçük ve orta boy işletmelerin varlık yokluk mücadelesi çektiği ve bundan da AKP’nin kötü ekonomi politikasını sorumlu tuttuğu ifade edildi.
https://www.abcgazetesi.com/istechpninsonistanbulanketi20444
KPSS'siz memur yapılan imam kızının yükselişi! Görevden alındı ama müdür maaşı devam ediyor!174 izlenme
İktidar soytarısı Tezcan'dan, Atatürk ve Ekrem İmamoğlu’na hakaret!6598 izlenme
AKP'li Bakan'ın eşi için 30’dan fazla polis, 9 çakarlı araç!60 izlenme
Arif Güran fenalaştı! Duruşma salonundan çıkarıldı38 izlenme
Kara delik yutuyor fatura katlanıyor31 izlenme
Tek kurşunla infaz ediyorlardı! 63 vatandaşın katilleri de serbest bırakılmış!56 izlenme
Gizli kapaklı bir ihale daha yapıldı, yüzde 30’u tamamının iki katına maloldu!49 izlenme
Akın akın gittiğimiz ülke Türklere vize şartı getiriyor16 izlenme
AKP'li isim anket sonuçları kabullenemedi! "Cumhur İttifakı'nın oy oranı düşmüyor"
Her 10 şirketten 9'u uzaktan çalışma konusunu gündeme getiriyor
İBB, üniversite öğrencilerine 3200 TL burs verecek!
Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde villa planına tarih freni: İnşaat izni verilen arsadan Roma mezarları çıktı