Yurt dışına gitmek için Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) “İyi Hal Belgesi” alan doktorların sayısı her geçen gün artıyor. TTB, son 15 günde 144 hekimin "gitmek” için başvuru yaptığını, bunun ortalamanın çok üstünde olduğunu açıkladı.
Daha önce yılın ilk 4 ayında 881 doktorun yurt dışına gitme amacıyla belge için başvurduğunu duyuran TTB, son 15 günde ise ortalamanın çok üzerinde başvuru artışı olduğunu açıkladı.
TTB'nin paylaştığı son iki ayın 15'er günlük yarılarında alınan İyi Hal Belgesi rakamlarına göre, 1 Nisan 15 Mayıs arasında haftalık başvuru sayıları sırasıyla 909194 iken, 14 Mayıs seçimlerinden bir gün sonrasındaki 15 günlük sürede ise bu rakam 144'e çıktı. Böylece yılın ilk 5 ayında belge için başvuran doktor sayısı 1025'e yükseldi.
Konuyla ilgili TTB'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimlere yönelik "giderlerse gitsinler" söylemine atıfta bulunarak, şöyle denildi:
“TTB’ye 'İyi Hal Belgesi' başvuru sayısı, son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdi. Hekimlerin haklarını ve emeğini görmezden gelen, ‘Giderlerse gitsinler’ ifadesinde somutlaşan politikalara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Yeniçağ
'Ülkenin en önemli sorunu nedir?' anketinden çarpıcı sonuç: Vatandaş her şeyin farkında!116 izlenme
Cumhur İttifakı’na yüzde 68 oy çıkan Samsun bakın nasıl rekor kırdı!98 izlenme
Erken okunan ezan şehri karıştırdı: Lütfen oruçlarınızı açmayın!101 izlenme
Aydemir Akbaş'a çağın hastalığı olan kanser teşhisi kondu.30 izlenme
Son anketten çarpıcı sonuçlar: Sadık seçmenlerini kaybediyorlar!30 izlenme
Torunlar’ın TÜRGEV’e peşkeşinin perde arkası180 izlenme
128 bin 534 kişinin görev yaptığı Diyanet, sadece personel için bu yıl 11 milyar lira harcayacak!32 izlenme
TÜRGEV'e verilen ruhsat sekiz yıl sonra İBB'den döndü!85 izlenme