Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranana ve yayınladığı videolarla gündem olan Sedat Peker'in açıklamalarından ne kadar haberdar olunduğuna dair soruya yüzde 56,5 “Sedat Peker’in açıklamalarından haberdarım”, yüzde 43,5 “Haberdar değilim” yanıtını verdi.

“Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi görüşünüzü en iyi ifade eder?” sorusunu katılımcıların yüzde 22,5'i “Sedat Peker kendi çıkarı için bazı siyasetçilere yönelik gerçek dışı ithamlarda bulunmaktadır”, yüzde 52,6'sı “Peker’in bazı siyasetçilerle ilgili açıklamalarının doğru olduğunu düşünüyorum” şeklinde cevapladı. Yüzde 24,9 ise değerlendirme yapacak kadar bilgisi olmadığını söyledi.

Türkiye'de “siyasetmafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiği” yönündeki görüşe katıldıklarını söyleyenlerin oranı yüzde 68,9, kısmen katıldıklarını belirtenlerin oranı yüzde 8 ve katılmadıklarını beyan edenlerin oranı yüzde 23,1 oldu.

“Siyasetmafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiği” görüşüne, AK Parti seçmeninin yüzde 30,3'ü tamamen katıldığını, yüzde 12,5'i kısmen katıldığını söyledi. Bu görüşen tamamen katılanların oranı CHP seçmeninde yüzde 83,6, HDP seçmeninde yüzde 86,3, MHP seçmeninde yüzde 51,9, İYİ Parti seçmeninde yüzde 84,6 oldu.

http://www.krttv.com.tr/gundem/istesedatpekeranketih78676.html
Öğrenciler artık tuvalete gidemeyecek! Tasarruf tedbirleri nedeniyle okulda sifonlar söküldü34 izlenme
Artık kiloyla değil taneyle alınabiliyor: 1 dilim baklavanın fiyatı şok etti42 izlenme
AKP yandaşı Nagehan Alçı'dan çirkin ima! 'Suriyeli göçmenlere itiraz edenler bakalım Ukraynalı göçmenlere de itiraz edecekler mi?'66 izlenme
Cumhuriyet çınarı Muazzez İlmiye Çığ, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i anlattı 'Biz Türklüğümüzü Atatürk’le bildik'77 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özlü’den korkutan uyarı: Gençlerde vaka sayısı artıyor102 izlenme
Van'da bir vatandaş sokakta 'Her gün zam, ne olacak!' diye isyan etti, valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal gerekçesiyle gözaltına alındı!55 izlenme
İspanya'dan çok konuşulacak 80 maddelik savaş paketi23 izlenme
Ali Erbaş’ın özel kalemine 4 buçuk milyonluk yeni makam aracı alındı58 izlenme