Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, ağustos ayına ilişkin seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 43'e düştü.
Ankette pazar günü seçim olması halinde yurttaşların hangi partiye oy vereceği araştırıldı. Sonuçlara göre, kararsız oylar dağıtıldığında AKP'nin oyu yüzde 36,9 iken, MHP’nin oy oranı ise yüzde 7,1. Buna göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 43’te kalıyor.
Ankete göre Millet İttifakı’nda ise CHP’nin oyu yüzde 28.1’e, İyi Parti’nin oy oranı yüzde 11.4 seviyesinde oldu. Anket sonuçlarına göre HDP yüzde 10.6, DEVA Partisi yüzde 2.7, Gelecek Partisi ise yüzde 2.6’da, Saadet Partisi ise yüzde 0.4’de kalıyor.
'ERDOĞAN'A OY VERİRİM' DİYENLER 37,2'DE KALDI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı RecepTayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 37.2 iken olumsuz yanıt verenlerin oranı ise 42.2’yi buluyor. Ankete göre bu kararını diğer adaylara göre belirleyeceğini belirtenlerin oranının ise yüzde 19.9 olduğu görüldü.
MUHARREM İNCE'YE OY VERİRİM DİYENLERİN ORANI
Ankette Muharrem İnce parti kursa oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 1.9 gibi düşük bir oranda kaldı. İnce’ye oy vereceğini söyleyenlerin CHP seçmeni içindeki oranı ise yüzde 2.2 çıktı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/istesonanketteerdoganinoyuh45479.html
Güvenlikçi sertifikası olmayanlar da okullarda işe alındı17 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a: Senin de gözlerin ışıldıyor mu?61 izlenme
Atatürk’e hakaret eden müdür terfi ettirildi!314 izlenme
Erk Acarer'den Sedat Peker'in evine yönelik saldırıdan sonra flaş iddia!102 izlenme
Halkı böyle soymuşlar! Vatandaşa fahiş fiyat, yandaşa süper indirim46 izlenme
Çankırı’da orman yangını: 4 köy tahliye edildi41 izlenme
Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğun 'evlendirilmesi' davasında avukat istifa etti, dava ertelendi52 izlenme
"Suriyeliler akın akın dönüyor" dediler ama sınır kapılarından dönüşler günden güne azalmaya başladı!73 izlenme
Yapılan bu anket iktidarı zora sokacak! Vatandaşın asgari ücret beklentisi ortaya çıktı
HKP bu kez Cumhurbaşkanı'nın diploması için harekete geçti!
Afgan göçmenler akın akın Türkiye’ye geliyor…! Sayıları neden bir anda arttı?
Yardım işte böyle olur! Almanya, esnafın elini cebine attırmadı!