Türkiye 17 Ağustos 1999 depreminden sonra ulaşım altyapısını güçlendirmek için geçici olarak Özel İletişim Vergisi uygulamasını hayata geçirmişti.
Dün yaşanan 5.8'lik İstanbul depreminden sonra ortaya Özel İletişim Vergisi'nden toplanan paraların nasıl kullanıldığı sorusu gündeme geldi.
Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada 2000 yılından bu yana Özel İletişim Vergisi'nden 64 milyar TL toplandığına dikkat çekti.
Bingöl 2019 yılı için hedefin 3.5 milyar Özel İletişim Vergisi geliri olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı: Özel İletişim Vergisi'nin iki amacı vardır, biri GSM altyapısını güçlendirmek diğeri ise deprem hakkında harcamalar yapmak. Ama dün gördük ki para toplanmış deprem için önlem alınmamış haberleşme de sağlanamamış.
Geçen sene yapılan bir düzenleme ile Özel İletişim Vergisi oranı yüzde 7.5'e düşürüldü.
Bingöl GSM şirketlerinin devletin haberleşme altyapısını kullandığını ifade ederken Özel İletişim Vergisi ile altyapının ne kadar güçlendirildiğinin merak konusu olduğunu belirtti.
Kurtulmuş ve Soylu’dan farklı “sığınmacı sayısı” açıklamaları: 1,5 milyon Suriyeli nerede?58 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun TESEV üyeliği yine gündemde! Siyaset Bilimci profesörden Yarkadaş hatırlatması35 izlenme
Fatih camii'nin elektrikleri kesildi, aboneliği de iptal edildi!125 izlenme
Fernas Madencilik'in sahibi AKP'li vekil işçileri suçladı: "Marjinal gruplar işçileri kışkırtıyor"45 izlenme
İtalyan şirket 3. köprüdeki hisselerini satıyor84 izlenme
Devlet hastanelerinde muayene olanların ödeyeceği ücretler değişti36 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi polis zoruyla boşaltılan binada çikolata yiyerek kutlama yaptı!28 izlenme
Milliyetçiler birbirine girdi: Bahçeli'yi, Erdoğan'ın 'kahyası' olmakla suçladı42 izlenme
İstanbul Barosu Başkanı Kabaoğlu: "Kurultay iptal kararı hukuken yok hükmündedir"
Ahbap soruşturmasında yeni gelişme: İş insanı Hüseyin Başaran ve 6 kişiye tutuklama talebi
Savaş fiyatları uçurdu: Gübrede ithalat vergisi sıfırlandı
Tutdere’ye yapılan 'haksızlık' dedi, istifa edip CHP'ye geçti