İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıda gözaltına alınanların savcılıktaki sorgusu devam ediyor.
Aralarında Ahlam Albashir’in de olduğu 49 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.
İfade işlemleri için 29 savcı görevlendirildi. Tüm gün boyunca 49 kişinin ifadeleri alındı.
Savcılık ifadelerinin ardından şüpheliler sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Aralarında Ahlam Albashir’in de olduğu 17 kişi tutukluluk, 3 kişi adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.
ÇANTANIN İÇİNDE BOMBA OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ
Ahlam Albashir ifadesinde YPG’li olduğunu kabul ederken Türkiye’ye gelmesine örgütün sebep olduğunu, ailesinin tehdit edildiğini söyledi.
Bilal Hassan adlı kişiyle birlikte Türkiye’ye geldiğini söyleyen Albashir, Taksim’e daha önce de üç kez geldiğini dile getirdi.
Bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri gün Taksim’e Bilal Hassan adlı kişiyle geldiklerini belirtirken çantanın içinde bomba olduğunu bilmediğini söyledi.
“PARFÜM BAKIYORDUM, O ARADA PATLAMA OLDU”
Albashir, ifadesinde “Bankta çantayla otururken Hacı kod adlı kişiden telefon geldi. ‘Çantayı bırak, oradan ayrıl’ dedi. Çantanın içinde yumuşak bir şey vardı. Üstte cips falan vardı. Altında yumuşak bir şey vardı. İçinde uyuşturucu var sandım. Çantayı bırakıp oradan ayrıldım. Parfüm bakıyordum, o arada patlama oldu. Bırakıp kaçtım. Taksiye bindim, taksici telefonda ne olduğunu gösterince anladım” dedi.
Sözcü
İflasların arkası kesilmiyor: Yıldız Yatak'tan kötü haber23 izlenme
'Ahmak' ve 'Dilan Polat' davalarının savcısıydı: Görevinden affını istedi41 izlenme
Depremde kendisi için canını veren oğlunun mezarında her gün gözyaşı döküyor42 izlenme
İlahiyatçı yazar: TAMAM denmesi gerekiyor aksi halde...125 izlenme
Yeni Şafak yazarı AKP'nin anketini açıkladı: Yüzde 26, alarm verici olmasa da...194 izlenme
İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 2 katına çıkıyor62 izlenme
Darbe girişimi sonrası Wagner lideri Prigojin sırra kadem bastı32 izlenme
Çaya yine büyük zam!23 izlenme