Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki oy verme işlemi başladı. İlk oyu kullanan Bahattin Kavak, "Vatana millete hayırlı olsun. Başkanlık sistemi için Türkiye'nin istikrarına için hayırlı olur" dedikten sonra Almanya'ya döndü.
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki oy verme işlemi başladı. Yurt dışında yaşayan seçmenler için Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katında belirlenen iki alana toplam 12 sandık konuldu. Yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ve kimliklerini ibraz etmelerinin ardından oylarını kullandı. Oy verme işlemi saat 08.00'da başladı.
![]()
İlk oyu Zonguldak'tan Almanya'ya giden Bahattin Kavak kullandı. Kavak, "Vatana millete hayırlı olsun. Başkanlık sistemi için Türkiye'nin istikrarına için hayırlı olur" dedi. Oy kullanlardan Mecburen Altun ise, "Benim ilk oyum olacak. Devlete, vatana hayırlısı olsun" diye konuştu.
Tatil günleri dahil 24 saat süre ile oy kullanılabilecek gümrük kapılarında oy verme işlemi 24 Haziran saat 17.00'de sona erecek. Gümrük kapılarında sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabiliyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/990853/_istikrar_icin_baskanlik__dedi__oyunu_verip_Almanya_ya_dondu.html
Okula başlama maliyeti dudak uçuklattı54 izlenme
Gazeteci Çiğdem Toker hakkında soruşturma başlatıldı50 izlenme
Sözleri sokak röportajına damga vurdu: "Öğrenciler aç, Diyanet başkanına zırhlı araç yakışıyor mu? İsrail protestosunda 3 cola döküyorlar. Türkiye'den günde 7 gemi gidiyor, gönderme"43 izlenme
Metin Feyzioğlu’na büyük şok! Gitmeyecekler!152 izlenme
Muharrem İnce Andımız'ın istenmeme nedenini açıkladı227 izlenme
İmamoğlu'ndan Arnavutköylülere çağrı: "Bu bir ahlak, adalet ve vicdan mücadelesi"26 izlenme
İslamcı dergi Türkiye’yi böyle çizdi sosyal medya birbirine girdi!92 izlenme
Erdoğan'ın uykularını kaçıran dava: Halkbank26 izlenme
Kafe-bar çalışanları "Hayatımızı elimizden aldınız, kısmi açılmayı kabul etmiyoruz"
Ekonominin bir ağır topu daha isyan bayrağını çekti: "41 yıldır ben böyle bir ekonomik buhran görmedim"
AKP’li başkan torpille işe alımı böyle savundu! "Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz çok mu?"
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.029 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.072.462'ye, can kaybı da 43.821’e yükseldi!