Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik 61 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması 3 Aralık 2024 tarihinde yapıldı. Mahkeme kararda, Ayhan Bora Kaplan'a 'Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 8 kişiye yönelik 'Kasten yaralama', 2 kişiye yönelik 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Ağırlaşmış yaralamaya azmettirme' ve 'Suçluyu kayırmaya azmettirme' suçlarından toplam 68 yıl hapis cezası verirken, tutukluluk halinin devamına da hükmetti. Kaplan, bazı suçlamalardan ise beraat etti.
35 sanığa farklı suçlardan 1 ila 21 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezaları verildi. Sanıklardan Muhammet Kaplan 21 yıl, Adnan Kaplan 19 yıl 9 ay ve Fethi Koyuncu 13 yıl 3 ay gün hapis cezasına çarptırılarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 17 tutuklu sanıktan 13'ünün tahliyesine karar verilirken, 19 sanığın da beraatına hükmedildi. Firari Serdar Sertçelik'in de arasında olduğu 6 sanığın ise dosyası ayrıldı.
Ayhan Bora Kaplan’ın suç örgütüne ilişkin ilk derece mahkemesi kararlarının istinaf incelemesi tamamlandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, Bora Kaplan’a verilen 5 ayrı suçtan toplam 68 yıl hapis cezasını usul ve yasaya uygun buldu. Ayrıca mahkeme, diğer sanıklar hakkında verilen cezaların da hukuka uygun olduğuna karar verdi. Daire, davaya konu olaylara ilişkin delillerin usulüne uygun şekilde toplandığını, bu delillerin hükmün temelini oluşturduğunu ve kararın dayanağını sağladığını vurguladı. İlk derece mahkemesinin, soruşturma süreci ve yargılama boyunca toplanan delillere dayanarak doğru bir kanaate ulaştığı, bu kanaatin hukuki ve maddi gerçeklere uygun olduğu belirtildi. İncelenen dosya içeriği ile verilen hükümler arasında herhangi bir çelişki olmadığı ve kararın dosyada bulunan bilgilerle desteklendiği tespit edildi.
Tele1
Dilan-Engin Polat çifti hakkında hazırlanan iddianamenin syrıntıları ortaya çıktı: 40'ar yıla kadar hapisleri isteniyor25 izlenme
Bilimden uzak iktidara Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı: "Son derece sakıncalı"38 izlenme
İstanbul Valiliği'nden Ekrem İmamoğlu için MOBESE kararı: Soruşturma izni verilmedi!67 izlenme
Avukata saldırmıştı: Maseratili polis 'intihar' etti34 izlenme
Tarikatçı kafa iyice uçtu ! Mahmut Hoca'nın ameliyatına öbür dünyadan doktor gelmiş !2997 izlenme
Bir ihbar ve iki aylık teknik takip: İşte ünlü isimlere uyuşturucu operasyonunun bilinmeyenleri18 izlenme
‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konulan duvara polis yorumu: ‘Çocukların işidir’266 izlenme
Kur Son Ayın Zirvesini Gördü39 izlenme
Allah belanızı versin ! Şehit ailelerinden aldılar, Suriyelilere verecekler !
Polis Müdüründen alkışlanan konuşma 'Hiçbir kimseye, örgüte ve hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, şeyhe bağlı olmayacaksınız !'
THY'yi çiftliğe çevirmişler: İşte tüm detaylarıyla dudak uçuklatan saltanat!
Grand Kartal Otel'deki yangın faciasında savcı mütalaa verdi: İstenen cezalar belli oldu