Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, toplanmayı unuttu.
Önceki dönemlerde her ay Erdoğan başkanlığında toplanan kurul, en son geçtiğimiz yılın Aralık ayında bir araya geldi. Kurul yaklaşık 6 aydır toplanmamasına rağmen üyeler 15 bin TL’nin üzerindeki maaşlarını almaya devam ediyor.
3 KURUL ÜYESİ SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ
Son dönemde kurulun toplanmamasında, kurul üyelerinin farklı çıkışlar ile gündeme gelmesinin etkili olduğu düşünülüyor. Özellikle Cemil Çiçek’in son günlerde yaptığı çıkışlar Cumhurbaşkanlığı ve AKP içerisinde tartışmalara sebep olurken, diğer kurul üyelerinin sessizliklerini bozmaması dikkat çekiyor. Cemil Çiçek, kısa süre önce “Geçmişten ders çıkaralım... Ramazan’da midemizle tuttuğumuz orucu biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var. Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart” demişti.
CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK İSTİŞARE KURULUNDA 4 ESKİ TBMM BAŞKANI VAR
Erdoğan başkanlığındaki kurulda İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin yer alıyor.
Daha önce kurulda yer alan Bülent Arınç, bazı açıklamaları nedeniyle Erdoğan ile gerginlik yaşamıştı. Gerginlikten sonra Arınç, YİK üyeliğinden istifa etmişti. Yıldırım Akbulut da hayatını kaybetmişti.
2019 YILINDA 15 BİN TL MAAŞ ALIYORLARDI
Kurul oluşturulduktan sonra YİK üyelerinin maaşı hep tartışma konusu oldu. YİK üyesi Mehmet Ali Şahin, 2019 yılı Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanlığı YİK üyelerinin 15 bin 130 lira maaş aldığını açıklamıştı. Söz konusu süreç içerisinde YİK üyelerinin maaşına da zamların geldiği belirtiliyor.
7,5 milyar TL’lik vergi borcu sıfırlandı34 izlenme
AKP'nin 'hantal' diyerek özelleştirmek istediği MKE, bilançosuyla dikkat çekti58 izlenme
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist talimatı 'Hacı' kod adlı teröristten aldığını itiraf etti!98 izlenme
Kızılay'ın çadır stoğu ortaya çıktı: Deprem olursa 200 kişiden sadece birine çadır var42 izlenme
CHP'li vekilden artan koronavirüs vakaları hakkında flaş açıklama! "10 günde 4 bin yeni vaka"145 izlenme
Meral Akşener: Ekonomi Nobeli'ne seni ben aday göstereceğim190 izlenme
İBB'ye aday yapılmayan Tevfik Göksu kendini alışverişe verdi: Belediyeyi vazo ve karanfile boğacak, vazosu her hafta yenilenecek!41 izlenme
AKP'li eski milletvekili, Mehmet Ali Çelebi'yi zehir zemberek sözlerle yerden yere vurdu!56 izlenme
Ayakkabıcılar Odası Başkanı açıkladı: "Ayakkabıcıların yüzde 20’si Suriyeli. Birçok vergi muafiyetinden faydalanıyorlar"
Yurtdışından tonlarca şekeri yurda soktular: CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Ömer Bolat rakamları açıkladı
Geçen seçimi bilen adam yandaş kanalda konuştu: Stüdyo buz kesti
Düğünde damattan geline büyük saygısızlık! Elindeki cep telefonundaki yazıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi