Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, müridinin 12 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Uşşaki tarikatı lideri Eyyüp Fatih Şağban, 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Eyüp Fatih Şağban duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS üzerinden katıldı. Cumhuriyet savcısı açıkladığı mütalaada, sanığın "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise beraatini istedi. Müşteki avukatları ise cumhuriyet savcısının beraate yönelik açıklamasına katılmadıklarını belirterek, sanığın üst hadden cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
Şağban ise savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek, "Bir önceki duruşmada kızın babasının kızını taciz ettiği ve annesinin buna birkaç kez şahit olduklarını beyan etti tanıklar. Mağdur avukatlarının ise kızımızın yanındayız açıklamasını anlamıyorum. Bu iddia edilen eylemi yapmam için aklımı yitirmiş olmam lazım. Savcının mütalaasını da kabul etmiyorum" dedi.
Eyüp Fatih Şağban kendisine "kumpas kurulduğunu" iddia ederek, "Bu ailenin kötü niyetli olduğunu anladığımız için Akyazı’daki eve başka aile aldık. Bu olay 6 ay sonra ortaya çıktı. Bize kumpas kurdular. Şahsımın mağdur edilmesinin adaletine uymayacağını biliyorum. Beraatimi istiyorum. Biz şan ve şeref için yaşayan insanız. Az da olsa bir ceza olursa bu benim idam fermanım olacaktır. Bu tarz iftiraların son mağduru olmamla birlik başka kimsenin başına gelmemesini temenni ediyorum. Bu komplo ortaya çıktığı için bana burası 5 yıldızlı otel gibi geliyor. Biz Sakarya’yı tüm dünyaya tanıtırken bu kumpasa düşürülmek çok kötü" diye kendini savundu.
Söz alan sanık avukatları ise, "Y.A.'nın beyanlarında çok çelişki var. Bu sebeple olayın kumpas olduğu apaçık ortadadır. Biz sanığın beraatiyle beraber tahliyesini talep ediyoruz" dedi.
Diyecek bir şeyi olup olmadığı sorulan Şağban ise beraatini istedi. Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Eyüp Fatih Şağban'ı "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay, ‘Çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise beraatine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın aktardıklarına göre ise Şağban, Şağban, cezası kesinleştikten sonra yaklaşık 6 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olacak.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/istismarciseyhincezasibellioldu1846757
Sağlık emekçileri korunamıyor: Koruyucu ekipman yok103 izlenme
Futbolda dolandırıcılık davası: Fatih Terim’e 10 milyon dolar ödeme yapılmış44 izlenme
2028'de ilk defa oy kullanacaklara anket yapıldı! Emeklilerden sonra gençler de…31 izlenme
MHP'de Bahçeli'yi kızdıracak 'sessiz kampanya' çığ gibi büyüyor 'Erdoğan'a oy yok!'1198 izlenme
Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında, binlerce kişinin partiden ayrıldığını açıkladı! AKP'nin üye sayısı bakın ne kadar azaldı!121 izlenme
Fahrettin Koca'nın açıkladığı sayılarda büyük tutarsızlık! Açıklanmayan 4 milyon doz aşı nerede?89 izlenme
Adana'nın Kozan ilçesinde kızı ve torunları ile birlikte barakada yaşayan 75 yaşındaki vatandaş: "Yemek yiyemediğim günler oldu: Ramazan'da domates ve biberle oruç tuttum"32 izlenme
MHP'de Öcalan depremi: Bahçeli'yi eleştirdi görevden alındı!31 izlenme
İşte emeklinin hali: "Maaşla geçinmek çok zor. Çocuklarım yardım etmezse donarım"
Vatandaş açtı ağzını yumdu gözünü: "Ben sağ görüşlüydüm şimdiye kadar, bundan sonra sağ partiye oy vermem, haram zıkkım olsun"
Türk dükkânlarına ardı ardına saldırılar!
AKP’li belediye 50 esnafın dükkânını boşaltması için tebligat gönderdi!