Türkiye'yi ayağa kaldıran cinsel istismarı gençler Beşiktaş'ta protesto etti. Devlet tarikat ilişkisine tepki gösteren gençler gözaltına alındı.
İsmailağa tarikatı liderlerinden ve yine aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıktı. 1998 doğumlu olan H.K.G. daha sonra savcılığa giderek şikayetçi oldu. İddianamede H.K.G.'nin yaşadıklarını anlattığı bölüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı.
Öte yandan yine aynı iddianamede H.K.G.'nin delil elde etmek için ses kaydı alarak Kadir İstekli'ye sorular sorduğu ve Kadir İstekli'nin ise olayı kabul ettiği görüldü. İddianame geç de olsa kabul edildi ancak dava 22 Mayıs 2023 tarihinde görülecek. Davanın ileri bir tarihe verilmesi de kamuoyunda ayrı bir tepkiye neden oldu. Kamuoyu dava sürecine kadar H.K.G.'ye baskı yapılacağı endişesi taşıyor.
Bugün ise bir grup genç Beşiktaş'ta Türkiye'yi ayağa kaldıran cinsel istismara İstanbul Beşiktaş'ta ses yükseltti. Gençler yürüyerek yaşanan olayı sokaklarda anlatırken tarikat devlet ilişkisine de tepki gösterdi.
Gençlerin buradan gözaltına alındığı öğrenildi.
Mansur Yavaş’tan EYT’lileri sevindiren haber!93 izlenme
Taliban Sözcüsü: "Altyapımız çöktü, Afganistan'ı yeniden imar edeceğiz, en çok Türkiye'ye ihtiyacımız var"57 izlenme
Elektrikten sonra vatandaşı ısıtma sistemi vurdu!44 izlenme
Irak'ın Kuzeyinde 6 askerimiz daha şehit oldu52 izlenme
Oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa'da gerilim63 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz masaj salonunda yakalanmış95 izlenme
Özgür Özel İzmir'den resti çekti! "Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam"25 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'i, karantinada 'üremeyi' tavsiye etti!176 izlenme