Türkiye’nin İsviçre malı lüks saatlere yönelik talebi sürüyor. İsviçre Saat Endüstrisi Federasyonu’nun (Fédération de l’industrie horlogère suisse) resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, 2024 yılının ocaktemmuz döneminde Türkiye 170.1 milyon dolarlık saat ithal etti.
Gazete Oksijen'in aktardığına göre; ilk 7 aylık rakamlara göre İsviçre’den saat ithalatında Türkiye’nin; Katar, Kanada, Avusturya, İrlanda, Kuveyt, Belçika, Bahreyn gibi nüfusları daha düşük ama kişi başına milli gelirleri çok daha yüksek ülkeleri geride bıraktı.
Bu yılın ilk 7 ayında saat ihracatı 15 milyar 159 milyon İsviçre frangına ulaşan sektör, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4’lük düşüş yaşadı.
Satışlardaki yataylaşmaya rağmen İsviçre halen dünyanın bir numaralı saat ihracatçısı. 2023’te 16.9 milyon adet kol saati ihraç eden İsviçreli üreticiler 25.5 milyar frank (30 milyar dolar) döviz girdisi sağladı. Böylece sektörün saat başına ortalama ihracat fiyatı 1775 dolar oldu. (Bu saatler gümrük vergisi ve diğer vergiler sonrası fiyata yüzde 40 civarındaki son satıcı kârı eklenerek satılıyor)
Gerçek Gündem
‘İmamoğlu’na özgürlük’ kampanyasında harekete geçildi: CHP vatandaşın ayağına gidecek16 izlenme
Polonez fabrikası işçilerine desteğe giden CHP’li Mahmut Tanal’ın üstüne emniyet aracı sürüldü!26 izlenme
AB'nin yaptırımları Türkiye'de ekonomik krizi tetikleyebilir: "Erdoğan makroekonomiden anlamıyor"96 izlenme
AKP’li Beşikdüzü Belediyesi, Köy Enstitüsü Parkı’nı AVM için yıktı!130 izlenme
Çin'de yapılan havalimanı bizimkinden kat kat büyük olmasına rağmen, bizimki neden 3 katı maliyetle yapılıyor ?503 izlenme
"3 milyon Suriyeli daha Türkiye'ye gelebilir!"228 izlenme
Ekrem İmamoğlu’na ‘Kur’an-ı Kerim’ ile provokasyon: "Ablamız aldanmış, onu da kurtaracağız"27 izlenme
Önceliğimiz verimlilik ve kârlılık30 izlenme
Harf Devrimi üzerinden Cumhuriyet'i hedef alan AKP'li Mahir Ünal'a tokat gibi cevap!
İBB'den üniversite öğrencilerine 6 bin TL! Başvurular başladı
19 Mayıs'ta acı tablo... Ekonomik sıkıntıdan, işsizlikten AKP döneminde yüzlerce gencin intihar etti!
Taksim bombacısı hakkında yeni ayrıntılar: 112'yi aramış