Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Covid19 salgını kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ve yağlardan 30 Haziran'a kadar gümrük vergisi alınmayacak. Gümrük vergisi sıfırlanan ürünler arasında ayçiçek yağı ve aspir yağı da bulunuyor.
Alınan karara tepki gösteren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yüzde 35 oranındaki verginin alınmamasının ithalatçının işine yarayacağını, ancak ürün fiyatlarına bunun yansıtılmayacağını belirtti. Vatandaşın yine pahalı yağa mahkum edildiğini ifade eden Gaytancıoğlu, hükümetin telaşla yine ithalata sarıldığını, ancak üretim için herhangi bir adım atmadığını kaydetti.
FİYAT İKİ KAT ARTTI
Türkiye'nin vergiyi indirdiğinde başta Ukrayna olmak üzere yurtdışındaki ayçiçek yağı fiyatlarının hemen artırıldığını anlatan Gaytancıoğlu, 360 dolar olan tohum fiyatının şu an 740 dolara, ham yağın da 700 dolardan bin 400 dolara çıktığını söyledi.

Okan Gaytancıoğlu
Ramazan ayında fiyatlar artmasın diye gümrük vergilerinin sıfırlandığını belirten CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ilk defa rafine yağ için vergilerin kaldırıldığını ifade etti. Böylece yabancı yağların hiçbir işleme tabi olmadan doğrudan market rafından satılacağını söyleyen Gaytancıoğlu, “Yağlı tohumların ana coğrafyalarından birisiyiz ama üretmiyoruz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ithalatcikazaniyorvatandaskaybediyor6327821/
800 milyon dolarlık rekor dış açığa koşan ayakkabı sektörü mevzilerini kaybediyor: Ayakta kalan fabrika kalmayacak39 izlenme
Arşiv unutmaz ! AKP'li Tuğrul Türkeş 'Erdoğan toplumu kışkırtıp kamplara bölüyor. Haram parayla imam hatip, cami yapıyor. Haram haram haram !'2002 izlenme
Özgür Özel'e saldıran şüpheli 2 çocuğunu öldürmüştü: Çocukların öğretmeni 21 yıl önce yaşananları anlattı29 izlenme
Hesabı erişime engellenen İmamoğlu'ndan ilk mesaj!31 izlenme
Ayşe Tokyaz cinayetinde şok ifadeler! ‘Ebediyete gidecek valiz' diye taşımışlar!47 izlenme
Memur maaşları ne kadar olacak? İşte tam liste208 izlenme
Dünya Bankası açıkladı: Dış borçta Türkiye 120 ülke arasında 6. sırada!88 izlenme
İmamoğlu'ndan 'milli yas' çağrısı51 izlenme
Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala'yı ziyaret izni çıktı
TBMM'de "ayı' tartışması: AKP'li Varank'tan CHP sıralarına skandal sözler!
İktidar kanadında Sumud krizi: AKP'ye yakın tarihçiden Sumud aktivisti kadına skandal sözler!
Özgür Özel’in tepki gösterdiği Kuveytli yazardan Atatürk ve Türk Halkı’na çirkin saldırı