Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı genelgeyi hazırlamaları için kurmaylarına talimat verdi.
Bütçe verilerine göre kamunun sadece üç aylık makam aracı kira gideri 621 milyon 874 bin lirayı buldu. Üç ayda kamu binaları için ödenen kira tutarı ise 6 milyar 891 milyon 433 bin liraya ulaştı.
“İtibardan tasarruf olmaz” diyerek harcamaları kısmayan iktidar, muhalefetin seçim vaatleri için “Kaynağı nereden bulacaksın?” diye soruyor. Bütçe rakamları, makam aracı ve hizmet binası kiraları gibi ‘itibar' kalemlerine milyonlarca lira gittiği görülüyor. Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin ekonomi kurmayları da hafta sonu İstanbul'da bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulunacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke'den de hangi düzenlemelerin yasa ile hangilerinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılacağının belirlenerek metin haline getirilmesi istendi.
Kılıçdaroğlu'nun vaatleri arasında taşıt saltanatının sona erdirilmesi ve 16 Cumhurbaşkanlığı uçağından 15'inin satılıp yerlerine yangın söndürme uçaklarının alınması da yer alıyor.
Sözcü
Özel'den Erdoğan'a 'emekli zammı' çağrısı: "Maaşları 17 bin TL yapın, borcumuzu hemen kapatalım!"30 izlenme
FETÖ’cüler canlı yayında CNN Türk muhabirine saldırdı: O anlar saniye saniye böyle kaydedildi54 izlenme
İmamoğlu'nun hareketi etkinliğe damga vurdu! Tokalaştığı cazgırı, güreşçilerin arasında kalmaktan son anda kurtardı35 izlenme
Tasarruf kamuya uğramadı kemer sıkmak yine halka kaldı20 izlenme
MHP’liler Bahçeli’nin mitingi öncesi Sinan Ateş pankartından ‘rahatsız’ oldu37 izlenme
Bakan Bilgin, 'değiştirmiyoruz' dedi, EYT'liye prim şartı geldi ve iş yeri değiştirmesinin önü kapatıldı!42 izlenme
Bilal Erdoğan "İvedi" ihaleden çıktı!120 izlenme
Bakanlık haritası sonrası sosyal medyayı sallayan video! 'Bu akşam tüm evler'103 izlenme
Aşırı sıcak nedeniyle trafo merkezinde yangın çıktı
Ankara bu senaryoyu konuşuyor... AKP kaybederse seçim iptal edilecek!
Bu fotoğraftan Emine Erdoğan'la alay edildiği sonucunu çıkardılar! Öğretmene 'ıslah' cezası!
Sağlık Bakanı açıkladı: 25.980 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.875.388'e, can kaybı da 40.844’e yükseldi!