Danıştay, ilkokullarda okutulan “Andımız'ı” yönetmelikten çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı kararını, Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği'nden de Atatürk siluetinin kaldırılmasıyla ilgili maddeyi iptal etmişti. Ancak, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Müşavirliği'nin itirazları üzerine tam tersi yönde karar vermişti. Atatürk silueti, Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu kararıyla kaldırılırken, kararın gerekçesinde yer alan Anayasamızın başlangıç kısmı yazılırken, “Ölümsüz önder ve eşsiz kahraman” sözcükleri de çıkarıldı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığı döneminde davaları açan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Andımız” kararının iptali için açtığı davayı Anayasa Mahkemesi'ne, madalyalarla ilgili kararı da Danıştay Dava Daireler Kurulu'na taşıdı.

Atatürk slüeti ve ‘Andımız'la ilgili hukuk mücadelesi veren Koncuk, “En küçük bir yılgınlığım, yorgunluğum yok. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim” dedi.
YENİ DAVALAR
Koncuk, önce Andımız'la ilgili, şimdi de madalya ve nişanlarla ilgili davayı kaybetti ancak “Bu davaların peşini bırakmayacağım. Türkiye'de iç hukuk yolları tükendikten sonra Avurpa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağım” dedi. Koncuk, SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “Danıştay 10'uncu Dairesi, talebimizi haklı bulmuş, madalyalarda Atatürk silueti bulunması gerektiğine karar vermişti. Cumhurbaşkanlığı bu karara itiraz etti. Şimdi de, daha önceki davamızla ilgili olumlu karar veren mahkeme, ‘idarenin takdir yetkisi vardır' diye kararı bozdu. Sormak lazım, kararı verdiğinizde idarenin takdir yetkisi yok muydu? Bu durum, açık siyasi baskı olduğunun göstergesidir. Madalyalarla ilgili mahkeme kararını Dava Daireler Kurulu'na götüreceğiz. Buradan da sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi'ne, oradan da gerekirse AİHM'e götüreceğiz.”
Sözcü
Türkiye'de orucu ilk olarak hangi ilimiz açar ?716 izlenme
'Üç eşli' vekilden skandal sözler! "Evlenmek sadece cinsel zevk için değildir, piyasayı piçlerle mi dolduralım?"39 izlenme
Damat Bilal’in ihaleci kayınpederi: TCDD'den bir ihale daha41 izlenme
Sedat Peker'den yeni açıklama! "Haram servetinizin nerde başladığını tarihçesi ile anlatacağım"84 izlenme
Twitter, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hesabını askıya aldı!77 izlenme
İBB davasında şok iddia: "4 gün depoda tutuldu, çıplak arandı!"22 izlenme
'Sosyal Konut Projesi Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu!'52 izlenme
Rojin'in Kabaiş'in babasına ölüm tehdidi! Savcılık harekete geçti139 izlenme
Yılmaz Özdil salonu gülmekten kırdı geçirdi 'Recep Tayyip Erdoğan feribotu bile Norveç’ten alındı !'
Yeni vergi paketi yürürlüğe girdi: Araçtan kiraya kadar her şey etkilenecek! Kim ne kadar ödeyecek?
Derse namaz arası!
Rus ordusu, Ukrayna'nın Mikolayiv kentindeki iki üniversite binasını roketle vurdu!