Meral Akşener'in İYİ Parti genel başkanlığından istifa etme ve kongrede tekrar aday olmama iddiaları partide hareketliliğe neden oldu. Akşener'in istifa konusunda kararlı olup olmadığına dair sessizliği, kurmayları ile arasındaki krizi derinleştiriyor. İstifası yönünde baskı yapan parti içi gruplarla Akşener'in çatışma içinde olduğu bildiriliyor.
Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın aktardığına göre, partideki üst düzey yöneticiler, kurmayların çoğunluğu “Akşener’in yöneticilik vasfını yitirdiği ve halkta bir kaşılığı olmadığı” görüşünde. Öte yandan Akşener, en çok seçim sürecinde “hırçın” davrandığı ve söylemleri nedeniyle “AKP’ye çalışıyor” izlenimi yarattığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
Seçim sonuçlarını değerlendiren kurmayların, “seçimlerdeki başarısızlığın tek sorumlusunun Akşener olduğu” görüşünü savunduğu öne sürülüyor. Akşener’in halk özünde güvenilirliğinin kalmadığı da kulislerde konuşulanlar arasında.
Akşener’e yakın isimler de Akşener’in partinin başında siyasete devam etmesi gerektiğini savunuyor. Kurmaylar, kongrenin de bir ay sonra yapılacağını ifade ediyor. Tansiyonun yüksek olacağının belirtildiği kongrede bu kez Akşener’in karşısına rakip çıkacağı ve sindirilemeyeceğini iddia ediyor.
Gerçek Gündem
Spor il müdürü 100. yılında Cumhuriyet'i hedef aldı: "Bugün son günü"37 izlenme
Almanya'dan İmamoğlu açıklaması: "Türkiye demokrasisi için ciddi bir gerileme"24 izlenme
Haklarındaki haberlerden rencide olan ‘AKP Çocukları’ gazeteye ihtarname yolladı!170 izlenme
Meral Akşener: Cumhur ittifakının içinde yer almamız, başıma silah dayasalar mümkün değil!67 izlenme
Medrese ahırında asılı bulunan Abdulbaki'nin babası konuştu: "Yapılacak bir şey yok, şikayetçi olmayacağız"52 izlenme
ADD'den Türk Tarih Kurumu'na "Sevr" tepkisi!99 izlenme
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı41 izlenme
AKP'nin kalesi Adıyaman'da CHP nasıl kazandı? CHP'li başkan Abdurrahman Tutdere açıkladı47 izlenme
Müridinin küçük kızına cinsel istismarda bulunan Şeyhin, başka bir çocuğu daha taciz ettiği mahkemede ortaya çıktı!
Erdoğan'ın anlattığı Vahdettin anısına tarihçi tepkisi: "Sansürlü!"
Özgür Özel'in 'gizli İmralı teklifi' iddiasına AKP'den yanıt
Bir Türk vatandaşının, Polonya’da 600 Euro’ya aldığı 2003 model araç! Aynı araç Türkiye'de 520 bin TL