İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Bornova Meclis Üyesi Kemal Sevinç partiden istifa etti. Sevinç'in yaptığı açıklamada Genel Başkan Meral Akşener'e yönelik sözleri dikkat çekti. Sevinç, "İlk yıllarda sayın genel başkanın izlediği siyaset bu yöndeydi ancak son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etmesi, topluma gereken güveni vermemesi nedenlerinden dolayı İyi Parti'de siyasete devam etmemin bir anlamı kalmadığı için parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım" dedi.
İYİ Parti’de seçimlerin ardından başlayan istifalar sürüyor. Ege'de Son Söz'ün haberine göre bu kez istifa haberi İzmir’den geldi. Sevinç’in istifası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3’üncü oturumunda sunuldu.
İBB'de uzun yıllar üst kademelerde görev alan Sevinç'in meclis üyeliği görevine bir süre bağımsız olarak devam edeceği ve CHP'ye katılmasının istendiği iddia edildi.
Sevinç yaptığı açıklamada, "İyi Parti'de siyasete girmeyi tercih ederken beklentim, bu partinin ulusal siyasetlere ve Atatürk ilkelerine önem veren bir merkez partisi olması idi. İlk yıllarda sayın genel başkanın izlediği siyaset bu yöndeydi ancak son dönemlerde merkez parti ekseninden uzaklaşan bir tutum izlemeyi tercih etmesi, topluma gereken güveni vermemesi nedenlerinden dolayı İyi Parti'de siyasete devam etmemin bir anlamı kalmadığı için parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.
Gazeteci İsmail Saymaz, Sevinç'in istifasını sosyal medya platformu X'te paylaşarak şunları söyledi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, “merkez parti ekseninden uzaklaşıldığı ve topluma güven verilmediği” gerekçesiyle partisinden istifa etti."
Sevinç'in istifası sonrası imar komisyonu üyeliği de düştü. CHP'nin komisyon için yeniden Sevinç'i önerdiği ve seçim sonunda Sevinç'in yeniden komisyona seçildiği bildirildi.
T24
TEM'de korkunç kaza! Metrelerce sürüklenen yayanın uzuvları kopuk şekilde bulundu!31 izlenme
Vatandaşın ekonomi yorumu gündem oldu: "Suç bizim. Başa tekrar tekrar getirirsek olacağı bu. Bize hep şükretmeyi öğrettiler. Hani her şey ucuzlayacaktı? Saraydakiler rahat yaşasın"42 izlenme
'Hayır'lı İzmir Marşı... Tek kelimeyle muhteşem olmuş !1086 izlenme
İki ildeki pandemi hastaneleri yeniden doldu!137 izlenme
Kanal İstanbul’da kaçak şantiye krizi!51 izlenme
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı36 izlenme
Danıştay’dan emsal niteliğinde HPV aşısı kararı! “Sağlık hakkı bütçe gerekçesiyle ertelenemez”9 izlenme
301 can alan Soma Davası'nda karar çıktı!219 izlenme
TÜİK işsizlik azalıyor diyor ama umudunu yitirenler rekor kırdı!
Sivas’ta meydana gelen 4.7 ve 4.1'lik depremler bu şekilde hissedildi
İstanbul'dan Hatay'a uçuşların seçim sonrasına kadar durdurulduğu iddia edilmişti, THY Genel Müdürü Ekşi'den 'NOTAM' yanıtı
Saray'a yeni İhtisas Komiteleri! On binlerce lira huzur hakkı ödenecek