Olay, geçen 30 Mayıs günü saat 21.34’te Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi’nde bir sitenin güvenlik kulübesinde meydana geldi. 5 ay önce özel güvenlik şirketinde işe başlayan bir çocuk babası Mahmut Nedim Yenicil, rahatsızlığı nedeniyle Ramazan Bayramı arifesinde hastaneye başvurdu.
“RAPOR ALAN PERSONEL ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILSIN”
5 gün rapor verilen güvenlikçi, iddiaya göre raporun fotoğrafını çekip, iş yerine ait WhatsApp grubunda paylaştı. ‘Müdürüm ben rahatsızlandım. Doktor 5 gün rapor yazdı’ yazdı.
Yine iddiaya göre raporu gören şirket sahibi C.D. de ‘Rapor alan personel arkadaşımız raporu bittikten sonra başlamasın. Öncelikle ücretsiz izne çıkaralım’ diye yanıt verdi.

Foto: DHA / Hastaneden 5 günlük rapor alan Yenicil, patronun talimatıyla ücretsiz izne çıkarıldı.
YERİNE BAŞKASI İŞE BAŞLADI
Rapor süresi dolduktan sonra ücretsiz izne çıkarılan Mahmut Nedim Yenicil, sık sık çalıştığı iş yerini ziyaret etti. Yenicil, 30 Mayıs günü saat 21.34’te de çalıştığı sitenin güvenlik kulübesine gitti.
Yenicil, yerine başka bir kişinin işe alındığını gördü. Aniden fenalaşan Yenicil, önce duvara çarptı, ardından koltuğa yığıldı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Mahmut Nedim Yenicil, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yapılan otopside, Yenicil’in kalp krizinden öldüğü belirlendi.

Foto: Sözcü / Rapor aldıktan sonra ücretsiz izne çıkarılan ve işine son verileceğini öğrenen Mahmut Nedim Yenicil kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.
GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Mahmut Nedim Yenicil’in kalp krizi geçirdiği an, güvenlik kulübesinin kameralarına yansıdı. Görüntülerde, elindeki telefona bakan Yenicil’in aniden fenalaştığı, geriye gidip duvara çarptığı, ardından da koltuğa yığıldığı görülüyor. Yenicil’e, yerine başlayan güvenlik görevlisi, müdahale ediyor. Bu sırada bir çocuk da kulübeye giriyor.
“İŞTEN ÇIKARILACAĞI SÖYLENDİ”
Mahmut Nedim Yenicil’in mesai arkadaşı Mustafa Kemal Erten, arkadaşının iş akdinin ücretsiz izinden sonra sonlandırılacağının kendisine de söylendiğini belirterek şunları kaydetti:
* Ben de bu durumu Nedim’e anlattım. İşten çıkarılacağını öğrenen arkadaşım, sürekli çalıştığı iş yerine giderdi. Bir umutla tekrar işine geri dönmeyi düşünüyordu.
* Bunun sinir ve stresiyle en son gittiği gün kalp krizi geçirip vefat etti. Şirket yetkilileri aileyle ilgilenmedi. Hatta başsağlığı bile dilemediler.
* Arkadaşım evli, 15 yaşında liseye giden oğlu, bakmakla yükümlü olduğu yaşlı annesi vardı. Yeni motosiklet almıştı. Bunun borcu devam ediyordu.
EŞİNİN ÖLDÜĞÜNE İNANAMADI
Mustafa Kemal Erten’in nişanlısı Merve Barut ise, Yenicil’in eşinin hastaneye geldiğini ifade ederek, “Kadın hastaneye eşinin motosiklet kazası geçirdiğini zannederek geldi. Eşinin öldüğüne inanamadı. Hatırladıkça çok kötü oluyorum. Kadının ‘Eşimin kalp hastalığı yoktu. Onun şekeri vardı. Sapasağlamdı. Kalbine bir şey olmuş olamaz. Ben oğluma şimdi ne diyeceğim’ sözleri hala kulaklarımda” dedi. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yerinebaskasininisealinmasinakalbidayanmadi5859156/
Ukrayna ordusu Rus askerlerine ait mühimmat deposunu havaya uçurdu!80 izlenme
Mersin'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar sopalarla birbirine girdi36 izlenme
Bakanlık adını açıklamadığı hangi derneklere para verdi?123 izlenme
İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: "Tam bir sefillik"29 izlenme
Yurt müdüründen eylem yapan öğrencilere skandal sözler49 izlenme
Piyasaları sarsan karar: Bankalar kredileri durdurdu!48 izlenme
Zamların ardı arkası kesilmiyor: Temel besin maddesi ekmek ve simit zamlandı48 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Peker'in iddialarının tamamı doğrudur"51 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'ne Erdoğan tedbirleri iddiası! Kampüs kapatıldı, dersler online oldu
Aziz İhsan Aktaş iddianamesinden CHP'li 2 vekile fezleke
"Ülkemizde kaç tane bölge vardır?" sorusuna bakın nasıl yanıt verdiler
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz belgeleri paylaştı: "58 milyar TL kayıp, AKP'lilerden tahsil edeceğiz"