Anasayfa1
18 Ocak 2022 ( 49 izlenme )
Reklamlar

İzmir'de metro hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!


İzmir'de 4,5 yıl önce başlatılan 4,5 kilometrelik metro hattı projesi için bu yıl 3 bin liralık ödenek ayrıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2017 yılının Nisan ayında İzmir'de Halkapınar – Otogar Metro Hattı için çalışma başlattı.

Sözcü'nün haberine göre 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 30 ayda tamamlanacağı açıklandı. Ancak aradan geçen 4,5 yıla rağmen metro inşaatında yol alınmadı. Hükümet, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da proje için 3 bin lira ödenek ayırdı. Oysa, bakanlığın yatırım programına aldığı metro projesi için 2 milyar 535 milyon 725 bin lira proje tutarı ayrıldığı duyurulmuştu.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

Konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok üzücü. İzmir'i hiç anlamadan, İzmir'e bu kadar haksızlık etmek kabul edilebilir değil. Hakikaten çok üzücü… Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Yazık. Bu hat bu kadar kıymetli, yıllar öncesinden yatırım programına alınmış bir hat. Hiçbir adım atılmaması, yine sembolik bir rakamla geçiştirilmesi çok üzücü” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Savaş Türkiye'nin dibine kadar geldi: Sınırdaki kent vuruldu Adnan Oktar belgeseli AKP'lileri birbirine düşürdü Fiyatlar günlük değil, saatlik değişiyor: Zincir markette ayçiçeği yağına 1.5 saatte 20 lira zam! Özlem Çerçioğlu'nun 'aklandım' dediği Aziz İhsan Aktaş dosyası sil baştan