İzmir'de Özgür Özel'in katılımıyla gerçekleştirilen miting öncesinde çıkan olaylarda polis müdahalesi sırasında TOMA'nın üzerine çıkan D.Y. tutuklandı. D.Y.'nin İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir kız imam hatip lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yaptığı belirlendi. D.Y., 'Kamu malına zarar verme' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Valiliği'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
'26.05.2026 Salı günü İzmir'de düzenlenen bir izinsiz gösteri sırasında emniyete ait TOMA'ya çıkarak zarar vermeye çalışan D.Y. isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.
Şahsın, Fatih İlçesi'de bulunan bir okulumuzda müdür yardımcısı olarak görev yaptığı tespit edilmiştir. Şahıs, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 140. maddesi gereğince görevden uzaklaştırılırken konu ile ilgili idari yönden soruşturma süreci başlatılmıştır.'
ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İzmir'de Cumhuriyet Meydanında miting yapılmasını engellemeye çalışan polisle yaşanan gerginliğin ardından üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Avukat Kıvılcım Çolak emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer iki kişi adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen polisin tazyikli suyla müdahalesi esnasında TOMA'nın üzerine çıkan D.Y., 'Kamu malına zarar verme' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltındaki diğer kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
tele2haber.com
İstanbul'un kalbine '1 Mayıs' kilidi: 4 ilçeye tam abluka geldi20 izlenme
Devlet, Gazi Ferdi Çatal'dan tazminatı geri istedi!49 izlenme
Mansur Yavaş "Duvara yazı yazan, genel müdür yardımcısı çıktı!"551 izlenme
Adliyenin emanet kasasından çalınan altınların fotoğrafı ortaya çıktı26 izlenme
Özgür Özel'den sokak röportajı tutuklamasına tepki: "Ağır suç işleyenler cezasız kalırken tutuklanması kabul edilemez"31 izlenme
'IŞİD bombacısı' olmakla suçlanan sanığa ilk duruşmada tahliye!196 izlenme
Halkbank’a milyar dolarlık ceza yolda23 izlenme
AKP'li o isimden itiraf: Ergenekon operasyonu olmasaydı AKP yoktu154 izlenme
Merkez 15 ile başladı 32'ye kadar geldi
RTÜK, Atatürk'e yönelik hakarete sessiz kaldı, şikâyetleri görmezden geldi!
İBB'nin MHP'li belediyeye hibe ettiği 100 at için bin lira ceza!
Bakan Koca açıkladı: 26.099 yeni vaka tespit edildi, 22.024 kişi sağlığına kavuşurken, 157 kişi hayatını kaybetti!