İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Nitelikli Dolandırıcılık" (TCK Md.158) ve "Güveni Kötüye Kullanma" (TCK Md.155) suçları çerçevesinde yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Güzelbahçe, Seferihisar, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.
Operasyon kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON’un eski genel müdür yardımcısı, İZDOĞA A.Ş.’nin eski yönetim kurulu başkanı ve eski genel müdürü ile Kırveli Makine Mühendislik A.Ş. yönetim kurulu başkanı ve temsilcisi gözaltına alındı.
Dosya kapsamında halihazırda tutuklu bulunan İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya hakkında da gözaltı işlemi uygulandığı bildirildi.
Teftiş Kurulu raporları soruşturmanın, İzmir Büyükşehir Belediyesi iç denetim birimi tarafından hazırlanan teftiş kurulu raporları ve Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüz işlemler üzerine derinleştirildiği öğrenildi.
Gözaltına alınan isimler arasında eski Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanlarından Güven Eken ve eski genel müdür Özkan Baturu’nun da bulunduğu belirtildi. Suçlamaları kabul etmemişlerdi Daha önce savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere çağrılan şüphelilerin, yöneltilen suçlamaları reddettikleri bilgisine ulaşıldı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
NEFES
Çift ve üç maaşlı AKP'lilerin yenilenmiş tam listesi!123 izlenme
Meclis'te "Çıplak arama yok" demişti, cezaevlerindeki çıplak arama Meclis raporlarından çıktı!102 izlenme
Beştepe'de EYT toplantısı: Hükümetin masasında yaş şartı var47 izlenme
Körfez Turunun İlk Durağında Sürpriz Yolcu! SADAT Başkanı DEİK Heyetinde...44 izlenme
Domateste 3 buçuk kabakta 8 patlıcanda 33 kat fazla para ödüyoruz!164 izlenme
200 milyon dolar tünele sıkıştı! Dağı delemeyince, hazineyi delmişler!41 izlenme
Yeni Ekonomi Programı sağlıkta da sınıfta kaldı!58 izlenme
Murat Ongun'dan çarpıcı Cem Küçük anısı: Asgari ücret üzerinden 'Hükümete gol atmak için büyük fırsat' mesajı atmış22 izlenme
İkizdereliler'den Erdoğan'a cevap! 'Burada komünist momünist felan yoktur, ben, malımı, vadimi koruyorum!'
Yabancılara konut satışının geldiği nokta... Arap karikatüristten utanç verici Türkiye çizimi!
Gerilim nasıl büyüdü? 5 soruda Rusya-Ukrayna krizi
Halk son sözünü söyledi, operasyonlara noktayı koydu! AKP sorusuna bu yanıt verildi