Japonya'nın ekonomi gazetesi Nikkei Asia’ya konuşan yetkililer Türkiye’nin Beylikova’daki keşif bulgusunu doğrulamak için Avustralya’daki Uluslararası Cevher Rezervleri Komitesi’ne başvurduğunu açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da doğru şartlar sağlanırsa yabancı bir ortakla çalışabileceklerini belirtti.
Bayraktar, Türkiye’nin sahadaki katma değerli nadir toprak elementi üretimini artıracak uygun bir teknoloji sağlayıcısı bulmak için Çin, ABD, Avrupa, Kanada ve Avustralya ile görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Diğer taraftan Eti Maden’in, gelecek yıl endüstriyel tesisin proje tasarım aşamasına başlamayı ve 20272028 yıllarında ise tesisi açmayı planladığı aktarıldı.
Japon gazetesine konuşan bir yetkili ise Türkiye’nin Beylikova’daki keşif bulgusunu doğrulamak için Avustralya’daki Uluslararası Cevher Rezervleri Komitesi’ne (JORC) başvurduğunu belirtti. Keşif doğrulanırsa Türkiye, Çin ve Brezilya’dan sonra dünyanın en büyük üçüncü rezervine sahip olacak.
Sözcü
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: 'Avrupa'da bir halk yok ediliyor'57 izlenme
Çoban diye alınan Afganların kumarhane işlettikleri ortaya çıktı29 izlenme
Anketten çıkan karanlık tablo: Sonuçlar vahim...73 izlenme
Sınıf arkadaşlarından Hulusi Akar'a tepki: "Eğer gelirse burayı terk ederiz!"1138 izlenme
Milyonlarca Emekliye Kara Haber! İşte Emekli Maaşlarlarından Yapılacak Yeni Kesinti31 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bir kez daha ceketini çıkarıp kolları sıvadı75 izlenme
Milyoner sayımız patladı! İşte son rakam...60 izlenme
Kayseri'deki Cumhuriyet Bayramı töreninde 78 ton ağırlıktaki A-400 uçağını 90 derece yan yatıran pilot gündeme oturdu46 izlenme
Kan donduran iddia: Dilan Polat'ın annesinin mezarını kazdılar!
Kadıköy'de satranç oynayan gençleri tehdit eden maganda seyyar satıcı çıktı! İBB müdahale etti, tezgâhına el kondu
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısına evinin önünde saldırı!
İstanbullular sandığa giderken bu rakamı hatırlasın!