Şu ana kadar milli hasılaya oranla corona virüse karşı en büyük kurtarma paketini Japonya açıkladı.
Reuters’ta yer alan habere göre; Japonya'nın hazırladığı ve geçen hafta bakanlar kurulunda kabul edilen paket gayri safi milli hasılanın yüzde 20'sine denk geliyor. Paketin toplam ekonomik büyüklüğü 108 trilyon yen (989 milyon dolar) olurken 2008 mali krizi için açıklanan paketin dört katı büyüklükte olması dikkat çekiyor. ABD virüs ile mücadele için kullandırdığı finansal teşvikler için milli gelirin yüzde 10’unu Türkiye ise yüzde 1.5’ini ayırdı.
108 trilyon yenlik kurtarma planına göre 6 trilyon yen direkt olarak hane halkına ve küçük işletmelere nakit olarak dağıtılacak.
Japonya'nın yarın salgına karşı OHAL ilan etmesi bekleniyor. Öte yandan yapılan bir düzenleme ile KOBİ'lerin özel bankalardan da sıfır faizle kredi çekmesine imkan sağlanacak.
26 trilyon yen tutarındaki vergi ve sosyal güvenlik primi harcamaları da ötelenecek.
Bugün itibarıyla Japonya'da 3.500 corona vakası gözlendi. Ülkede virüsten 85 kişi hayatını yitirdi.
Corona paketinde yer alan düzenlemeye göre Fujifilm firmasının 2 milyon insan üzerinde uygulanabilecek corona ilacını üretmesine destek verilecek.
Aşağıda Japonya’nın ilk kurtarma paketinin dahil olduğu milli gelire paket büyüklüğü oranı listesini inceleyebilirsiniz.
Araba saltanatının sicili yayınlanmaya başladı: 2 araçtan 1'i damada...183 izlenme
Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan hükümete Suriye çağrısı19 izlenme
Adliyede 'makam tuvaleti' krizi: Antalya'nın Kaş Adliyesi’nde Başsavcı, tuvaleti kullanan avukatı zorla dışarı çıkrttırdı31 izlenme
MHP'de ‘Erdoğan'a oy yok’ sesleri!705 izlenme
Bakan Karaismailoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası37 izlenme
Yurttaşlar artık 'çürük ürün saatini' bekliyor: "Çoğu gece aç uyuyorum"58 izlenme
Bartın'da delil karartma ihtimali: "Şüpheliler maden sahasına girmesin"37 izlenme
CHP'ye dönmüştü: Tanju Özcan hakkında kesin ihraç istemi45 izlenme