Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Kabil'de ülkeden ayrılmak isteyenlerin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın giriş kapılarındaki bekleyişi sürüyor. Aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, 5 gündür ülkeden çıkmak için havaalanına alınmayı bekliyor.

Pasaportu ve uçuş izni olanların tek tek seçildiği giriş kapılarından havalimanına girerek 'umut yolculuğuna' çıkmayı hedefleyen Afganlar, dikenli teller ve betonlarla oluşturulan barikatların ardında bekletiliyor.
Havalimanı ve çevresinin güvenliğinden sorumlu yabancı askerlerin kontrolündeki kapılarda zorlu şartlardan en çok bebekler ve çocuklar etkileniyor.
Tahliye için günlerdir kapıda bekleyen bir Afganistanlı, yiyecek ve su sıkıntısı çektiklerini anlattı. Havalimanına girmek ve tahliye olmak için beklediklerini anlatan Afgan, hangi ülkeye gideceğinin fark etmeyeceğini, Kabil'den mutlaka ayrılmak istediğini belirtti.
https://halktv.com.tr/gundem/kabildebinlerceafganumutyolculugunacikmayibekliyor469350h
Samandağ’da arazi kamulaştırmasına karşı çıkan vatandaş: "Oğlum 25 yıl Arabistan'da çalıştı o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Önce beni oraya gömmeleri lazım"16 izlenme
Deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 38 bin 44'e yükseldi28 izlenme
Kızılay ile ilgili çarpıcı denetim raporu33 izlenme
Çarpıcı iddia! Arınç’ın sözleri AKP içerisinde çoğunluk tarafından destekleniyormuş!65 izlenme
Karadeniz gazı mutfak tüpünü zor dolduruyor!33 izlenme
Peribacalarına iş makineleri girdi!70 izlenme
AKP'li belediye 'mermerler kirleniyor' diye ağaç kesti!60 izlenme
KONDA Araştırması: Boğaziçi direnişini haklı bulanların oranı yüzde 67!101 izlenme