On binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama için gözler Kabine toplantısındaydı ancak toplantıdan konuya dair bir açıklama gelmedi.
TRT Haber, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine’de öğretmenlere kadro tahsisine ve atama takvimine ilişkin ayrıntıların gündeme geleceğini yazmıştı. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirilmesi beklendiği belirtilmişti.
Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Öğretmen adayları da duruma tepkilerini sosyal medyada ‘#açıklanmayanöğretmenataması’ etiketi altında buluşarak gösterdi.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir X hesabından Erdoğan’a seslenerek “Bu gençlik ne olacak böyle?
Stresten perişan oldular. Hiç mi sesleri duyulmuyor @RTErdogan? Öğretmenlerimiz önünü göremiyor. Ders mi çalışsınlar mücadele mi etsinler ne yapsınlar? Nerede atama?” diye yazdı.
Bir öğretmen adayı da “Ne olacak bu işin sonu? Sizlerden beklenen sadece bir açıklama iken yarım yıl oldu artık. Ekim de geçti Şubat da. “Mülakatsız şu tarihte şu kadar atama yapacağız.” Çok zor değil yav!” diye yazdı.
Başka bir öğretmen adayı ise “Akşam eş dost akraba bize geldi. Tam da atama haberini beklediğimiz gün.Kabine sonunda Sonuç hüsran… Babam “Hani atama haberi?” dercesine yüzüme baktı. Ağlamak istedim ağlayamadım… 2023 Ağustostan beri işsizim. Türkiye 10.suyum. Sözlerim bu kadar” diyerek tepkisini dile getirdi.
Sosyal medyadaki tepkiler şöyle:




Sinan Ateş’in tetikçisinin kaçırılmasında kullanılan diğer araç da Ülkü Ocakları’ndan çıktı27 izlenme
"Türkiye'yi Yahudiler kurdu" dedi AKP'li Başkandan ödülü kaptı34 izlenme
Orman yangınında helikopterin su aldığı havuzdaki su alınca imdada köylüler yetişti: Tankerlerle su doldurdular!26 izlenme
Vatandaştan Erdoğan’a pahalılık yanıtı: "Hep yükseliyor, düştüğünü hiç görmedik"39 izlenme
AKP’li belediyelere onay var, CHP’li belediyelere onay yok!46 izlenme
Seçimin iptal edilmesine karşı çıkan YSK üyesinin eşi sürgün edildi174 izlenme
Kocaeli'de akılalmaz olay: Genç kız etek giydiği için bir kadının saldırısına uğradı!9 izlenme
HKP Abdullah Gül hakkında suç duyurusunda bulundu! Abdullah Gül'ün FETÖ dosyası savcılığın önüne kondu175 izlenme
Özgür Demirtaş iktidara fena patladı! "Enflasyon zirve yaptı. Faiz enflasyonun nedeni falan değildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizliğin sonucudur."
Gaziantep'te tartışma yaratan afiş: Kız çocuğuna başörtü, erkek çocuğuna takke!
ABD’li uzmanlardan çarpıcı deprem yorumu: Üç tektonik levhanın kesişimi
Memurun maaş zammı belli oluyor! Kritik toplantı öncesi Bakan'dan heyecanlandıran sözler: Tüm paydaşlar memnun olacak