İYİ Parti’den yapılan “Ekrem İmamoğlu ev Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı yardımcısı olsun” önerisi ardından siyasetin gündemi hareketlendi. Akşener’in, bugün gerçekleştirilecek Millet İttifakı toplantısına katılacağı belirtildi. Söz konusu formülün hukuken mümkün olup olmadığına ilişkin soruya, anayasa hukukçusu ve CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu yanıtladı.
Halktv.com.tr’den Can Coşkun’un haberine göre Kaboğlu, bu formülün bazı koşullarla gerçekleştirilebileceğini belirtiyor.
Can Coşkun, Kaboğlu ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:
Kaboğlu, resmi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylığı statüsü olmadığı için seçime kadar iki belediye başkanının görevden ayrılmasına gerek olmadığını ancak seçimden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerektiğini söyledi.
Kaboğlu'na göre İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na "geç" atanmaları da bir formül olarak düşünebilir. Zira bu seçimden 10 ay sonra yerel seçimler var...
Özetle; 10 ay sonra Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevine atanacakları konusunda şimdiden bir vaat verilirse bu uygulanabilir.
Diğer tek çözüm ise yasal değişiklik ile hem belediye hem de Cumhurbaşkanı yardımcılıklarını beraber yürütebilmek...
Gerçek Gündem
Gazeteci Alican Uludağ gözaltına alındı12 izlenme
Discord'da şantaja uğrayan kız çocuğu videosu infial yaratmıştı, Ali Yerlikaya gündem olan görüntüleri yalanlandı45 izlenme
Torpilde çığır açtı! Kızının girdiği işe alım sınavını basan belediye başkanını mahkeme kararı da durduramadı!101 izlenme
Anket sonuçları Saray İttifakı'nı üzecek!92 izlenme
Can Atalay için yapılacak eyleme engelleme: Adliyede artık adaletin nöbeti bile yasak!28 izlenme
Maden faciasında ön bilirkişi raporu: Anagold firması asli kusurlu bulunmadı47 izlenme
AKP’li vekilden felaketlere çözüm önerisi! “Hasbinallah ve nimel vekil” demeliyiz531 izlenme
İflas riski ile ihale iptali yağıyor!40 izlenme
Meral Akşener’den çok sert ‘Gezi Davası’ kararı tepkisi! "Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!"
Elektrikten sonra doğalgaza da kademeli fatura geliyor: Çok tüketen çok ödeyecek
Atı alan Üsküdar'a geçti (mi acaba ?)
Zamsız asgari ücret de enflasyona çare olmadı