Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın kuş sürüsüne çarpmasına ilişkin kendisine yöneltilen bir soru önergesine itiraf niteliğinde yanıt verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın kuş sürüsüne çarpıp hasar almasına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt verdi.
Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini itiraf ederek bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan divertler (uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi) gibi olumsuzluklar yaşanacağını açıkladı.
Turhan, “Bu hadiselerin yaşandığı zaman dilimlerinde, ilgili Hava Trafik Kontrol Birimleri ile uçuş aşamasındaki pilotların, uçuş emniyetleri ilkesinden taviz vermeden standart prosedürleri uygulamakla yükümlü olduklarının bilinmesinde fayda görülmektedir” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/kabulettilerulastirmabakanindanyenihavalimaniitirafi31739
Böyle alçaklık görülmedi! Muhammet Özen'den Emine Bulut'un katiline kutlama mesajı!163 izlenme
Tarihçi Zeynep öğretmene kulak verin ! 'Vatan Sağolsun' ifadesi sakıncalıymış !3700 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.260’a, vaka sayısı ise 207.897’ye yükseldi!101 izlenme
Polonya, Belarus sınırına iki tugay gönderdi31 izlenme
Memleket Partisi'nde toplu istifa! "Halkından özür dilerim, kandırılmış olduğumuz anlaşılmıştır"42 izlenme
Bütçe komisyonunda başörtüsü tartışması: AKP'li vekil Fatma Öncü "Sizin başörtülü bir milletvekiliniz yok"16 izlenme
Emeklilerden miting: İnsanca yaşama yetecek ücret25 izlenme
Şaka değil gerçek! İnternet yavaşlıyordu artık kesilecek!461 izlenme