Elektrikte tarifeli fiyatlandırma sistemine geçilmesinin ardından 150 kilowat üzeri harcama yapan vatandaşların elektrik faturaları kat ve kat fazla geliyor.
Son dönemde birçok ilde faturalarından dert yanan vatandaşların sesi yükselmeye devam ediyor.
Onlardan biri de bodrumda yaşandı.
Tarifeli fatura sistemi devreye girmeden önceki ay ödediği faturası 634 lira olan bir vatandaş bir sonraki ay ise 2 bin 773 lira fatura ödüyor.
Vatandaşın faturasını incelediğimizde 600 kilovatlık elektrik kullanımının bir sonraki ay bin 433 kilovata çıkarak yaklaşık 2 buçuk kat artarken fatura bedeli ise yaklaşık 4 buçuk kat artıyor.
Aradaki fahiş farkın nedeni ise kademeli faturalandırma.
Öte yanda Bodrum ve köylerinde son dönemlerde gelen yüksek elektrik faturalarını protesto etmek için sosyal medyada oluşturulan grup aracılığı ile 31 Ocak pazartesi günü saat 13.00’te AYDEM Merkez Binası önünde toplanarak protesto yapılacağı açıklandı. Açıklamada “Elektrik kullanımına yapılan rekor zamları gündeme taşıma amacı ile 31 Ocak Pazartesi saat 13.00’te Bodrum Aydem merkezi önünde Anayasa madde 34 kapsamında bir protesto yapılacaktır” denildi.
İşte o fatura:
Tepki çeken uygulama! Erdoğan'ın konvoyu için yangın bölgesinde yolu trafiğe kapattılar!46 izlenme
TSK’da 600 albay re’sen emekliye sevk edildi!90 izlenme
Hans torununa araba alıyor Hasan bisiklet alamıyor14 izlenme
AKP'li Pendik Belediye Başkanı seçimi tanımıyor ! 'Yıldırım'ı başkan olarak görüyoruz bunu resmileştireceğiz'1247 izlenme
Binali Yıldırım da açılış törenine katılmış: Antalya'da faciaya sebep olan teleferiğin 'Türkiye'nin en ucuz teleferiği' olarak tanıtıldığı ortaya çıktı!24 izlenme
1354 işçi alımına 21 bin 894 kişi başvurdu24 izlenme
TOKİ ev değil dert sahibi yaptı! 2 yıldır inşaatlara çivi çakılmadı64 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruda bulunamayan 234 engelli öğretmeni atadı26 izlenme