Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) mahkeme hükmü olmaksızın, keyfi bir kararla Instagram'a erişim yasağı getirmesine tepki yağıyor. Instagram yasağı yalnızca ifade özgürlüğüne aykırı olmakla kalmayıp ekonomik olarak da büyük bir sıkıntı yarattı. Sosyal medya platformunu işlerini tanıtmak ve satışlarını gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde kullanan kadın girişimciler de karardan olumsuz etkilendi. İşleri etkilenenler arasında ödüllü girişimcilere ve depremzedelere kadar pek çok kesimden kişi de var.
ABD'li finans ajansı Bloomberg, kadın girişimcilerin işlerinin nasıl etkilendiğini mercek altına aldı. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Esra Bezircioğlu, Instagram'ı engelleme kararının "iletişimi bozabileceğini ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açabileceğini" söyledi. Bezircioğlu, bu tür aksaklıkların işletmeler için "stratejik zorluklar" yaratacağını söyledi.
Gıda ürünleri satan Antalya'dan İste adlı online perakendecinin kurucusu Ezgi Akıncılar, "Instagram'ı ürünlerimizi sergilemek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak için kullanıyorduk" dedi.
Gelirinin yarısından fazlasını kendisini Instagram üzerinden bulduğu kullanıcılara borçlu olduğunu belirten Akıncılar, "Onun yerini alabilecek başka bir platform yok" dedi.
Bir yıl önce devlet bankası Halkbank tarafından girişimcilik ödülü alan Sinem Kocabaş da satışların neredeyse durduğunu söyledi.
Kocabaş'ın bebek ürünleri satan 'Dear Deer Love' isimli şirketi de gelirinin yaklaşık yüzde 60'ını Instagram'dan gelen iş akışına borçlu.
Halkbank 2023 Üreten Kadınlar Yarışması Mikro Üretici Kadın Girişimci kategorisinde 2. olan Kocabaş'ın ödül törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İstanbul Valisi Davut gül de katılmıştı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kocabaş, "Herkes para kaybediyor. Bu yasak yakında kalkmazsa bazı şirketler kapanabilir" dedi.
Şubat 2023'teki Hatay depreminden sağ kurtulan ve 'Hatay Bohçası' markası altında yerel ürünleri internet üzerinden satan bir kadın kooperatifinin parçası olan Fatma Gonca Yurtseven ise "Zor durumdayız" dedi.
Yurtseven, "Bu iş için başka kanalımız yok. Birçok kadın geçimini bu işten sağlıyor. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.
Gerçek Gündem
Kendisine hoca diyen bir şarlatandan, Adile Naşit ve Kemal Sunal’a ağır hakaretler!24 izlenme
AKP'li il başkanı, vatandaşa iş bulan CHP’li belediyeyi bakın neyle suçladı!79 izlenme
Megaflasyon: Osmangazi Köprüsü ‘küçük harcama’ymış!181 izlenme
İstanbul'un her kaldırımını her caddesini otoparka çeviren İspark'tan dudak uçuklatan zarar!296 izlenme
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: "Hırsızlık Türkiye'nin bir numaralı suçu"83 izlenme
İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var!91 izlenme
“Asıl atılımımıza 2024 Türkiye Yüzyılı ile başlıyoruz”23 izlenme
Mezarlıkta toplu mezar kazıldığı iddiası üzerine yetkililerden ilk açıklama geldi: Rutin bir uygulamadır.22 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşa dev hizmet !
Hesabı hakkında engelleme kararı verilen Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Bu davet 86 milyona…"
“Hocalara sordum babanın kızına caiz olduğunu söylediler”
Özgür Özel, İmamoğlu'nun posterini gösterdi, 'söz' verdi: "Söz veriyorum; CHP iktidar, İmamoğlu cumhurbaşkanı olacak"