Adana’daki özel bir lisede görev yapan görsel sanatlar öğretmeni E.İ.’nin, kadın öğretmenlerin kullandığı tuvalete gizli kamera koyduğu, okul yönetiminin yaptığı incelemeyle tespit edildi.
Yönetim, kamera bulunduğunu kendilerine bildiren öğretmenin ihbarı üzerine hemen harekete geçti.
24 Ekim’de meydana gelen olayda, kadınlar tuvaletine giren bir öğretmen, gider mazgalında yerleştirilmiş bir kamera fark ederek durumu okul yönetimine iletti.
Yönetim, güvenlik incelemesi sonucunda kamerayı yerleştiren kişinin öğretmen E.İ. olduğunu belirledi. Bunun üzerine E.İ.’nin iş akdi feshedildi ve durum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Şikayet sonrası gözaltına alınan öğretmen, emniyete götürüldü.

Sorgusunda kamera yerleştirdiğini kabul eden E.İ., bunu bazı öğretmenlerin kendisi hakkında konuşup konuşmadıklarını öğrenmek için yaptığını öne sürdü.
Ancak adliyeye sevk edildiğinde suçlamaları reddeden öğretmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Okul yönetimi, olayın ardından yazılı bir açıklama yaparak şu bilgileri paylaştı:
“Söz konusu olay, yönetim binasındaki kadınlar tuvaletinde okul çıkışı sonrasında yaşanmıştır. E.İ. tarafından yerleştirildiği belirlenen kamera fark edilir edilmez, personelin iş akdi feshedilmiş ve savcılığa gerekli bildirim yapılmıştır. Yapılan incelemede kameranın yalnızca 15 dakika kayıt aldığı ve kayıtlarda herhangi bir uygunsuz görüntü bulunmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca sosyal medyada yer alan, olayın 2019’dan bu yana sürdüğü ve görüntülerin yurt dışına satıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Konu tamamen yargıya intikal etmiştir ve biz de süreci yakından takip ediyoruz. Haberi çarpıtarak paylaşanlar hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.”
Açıklamada ayrıca, öğretmen E.İ.’yi adli mercilere bildirenin bizzat okul yönetimi olduğu ve şikayetçi olmak isteyen personele avukat desteği sağlandığı da vurgulandı.
Sözcü
AKP'li Mehmet Metiner AKP içindeki kavganın fitilini ateşledi: "Erdoğan'ın yakın çevresini yenilgiden sorumlu tutuyor"18 izlenme
Eşi AKP'li vekil Zehra Taşkesenoğlu'nun görüntülerini paylaştığı iddia edilen Ünsal Ban'a operasyon!52 izlenme
Bir işsizlik intiharı daha... 28 yaşındaydı, canına kıydı...72 izlenme
Rezan Epözdemir krizinde yeni perde! Şamil Tayyar'da paylaştı: "Herkes eteğindeki taşları döksün yoksa..."18 izlenme
Her gün orman yangını! İstanbul ve Kocaeli söndürüldü, Diyarbakır yine yanıyor16 izlenme
AKP'li vekilden skandal sözler! 'Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller demek ki!'327 izlenme
"Diploma Davası"nda Avukat Mehmet Pehlivan'ın talebi reddedildi: 76 barodan ortak tepki21 izlenme
Son saatler! Sigaraya zam geliyor!19 izlenme
Akit'ten kaza haberine skandal başlık! 'Kemalist sürücüler yok artık dedirtti'
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !
İğrenç olay! Düzce'de 11 yaşındaki çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!
Gerçek işsiz sayısı dudak uçuklattı!