’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle İstanbul Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla ‘Kadınlara değil katillere barikat’, ‘Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganları atarak kadına karşı şiddete dikkat çekti.

FOTO: Reuters
POLİS BARİKAT KURDU
Kadınlar, daha sonra İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan Polis, İstiklal Caddesi’nin giriş ve çıkışlarına barikat kurdu. Kadınlar da polis barikatının önünde “Aç aç barikatı aç” sloganı atarak barikatın kaldırılmasını istedi.

Foto: Reuters
Bir süre sonra açıklama yapan kadınlar, “Erkek egemenliğine, erkek devletşiddetine, yoksulluğa, işsizliğe, savaşa hukuksuzluğa, cezasızlığa, ayrımcılığa karşı isyandayız! Saldırılarınıza, engellemelerinize, yasaklarınıza rağmen buradayız” dedi.

FOTO: Reuters
GRUBA BİBER GAZLI MÜDAHALE
Gruba dağılmaları yönünde uyarı yapan polis, daha sonra gruba biber gazı ile müdahalede bulundu.

Foto: Reuters


https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kadinlarin25kasimeyleminepolistenbibergazlimudahale6790525/
ÖSO’cular Kilis’te bir düğünde bayrak açıp gövde gösterisi yaptı45 izlenme
Özgür Demirtaş’tan Buket Aydın’a ‘kredi kartı’ göndermesi45 izlenme
Dolar her 10 kuruş arttığında Türkiye'ye bakın ne oluyor!125 izlenme
Fenerbahçe taraftarı Kadıköy'ü 'Mecliste Hizbullah istemiyoruz' diye inletti!49 izlenme
Tayyip Erdoğan kadınları aşağılarken, Emine Erdoğan gülümsüyor !833 izlenme
Türkiye'de kaç Suriyeli var? Göç İdaresi 'kayıtlı' Suriyeli sayısını açıkladı!53 izlenme
Koronavirüsün yayıldığı günlerde Meclis personelinin ‘tüm dünyayı dolaştığı’ ortaya çıktı!86 izlenme
Yurt dışına çıkmak adeta yasak40 izlenme
Video çekip yayınlayan sığınmacı kadın ve erkekten Türklere skandal sözler! "Biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz"
AKP il başkanını askeri törenle karşılayan karakol komutanı görevden alındı.
Camilerin kapısına corona virüsü kilidi!
Sosyal medyada Atatürk’e hakarete tutuklama!