Atatürk'le ilgili sözleri tepki toplayan ve 2019'da 86 yaşında hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu'nun ailesi, Meral Akşener için yargıya başvurdu.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Mısıroğlu'nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener'in Mersin'de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu'nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında 'Kişinin hatırasına hakaret' suçunu işlediğini iddia etti.
"Mısıroğlu'nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" diyen Avukat Keleştimur, Akşener'in Mısıroğlu'nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu. Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kadir Mısıroğlu'nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.
NE OLMUŞTU?
İYİ Parti lideri Akşener, "İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür" demişti.
HASAN AKAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Nur cemaatinin "Okuyucular" kolunda hoca olduğu ifade edilen Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'la ilgili "Genelevde çalışıyordu" demişti. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından tutuklanan Hasan Akar'ın aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce bozulmuştu. Mahkeme, Akar'ın tahliyesine karar vermişti.
“Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle de siyasette ve sosyal medyada tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu ise 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" mesajı paylaşmıştı.
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 6 yıldır dolar öğütüyor!35 izlenme
Saray Başdanışmanı Oktay Saral’dan Öcalan montajlı paylaşım28 izlenme
Bilim her zamanki gibi haklı çıktı, çadır kent apar topar tahliye edildi38 izlenme
Çorum'da 100 yıldır başında dua edilen iki türbe de boş çıktı!73 izlenme
Dolar ve altın neden yükseliyor? Ekonomist Veysel Ulusoy açıkladı154 izlenme
Yıkılan camiden sonra satılan camiler çıktı!174 izlenme
Nasıl bildiler? Sedat Peker ve Mehmet Eymür 'saldırı' sinyali vermişti85 izlenme
Cem Küçük'ün okul saldırılarına yorumu ağızları açık bıraktı: "Bu tarz olaylar Avrupa ve Amerika'ya göre sayıca çok düşük bizde. Bu konuda çok iyiyiz"19 izlenme