İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü dönemde Türkiye’den İsrail’e yapılan ticari deniz taşımacılığı devam etti. Ocak–Eylül 2025 döneminde Türkiye’den İsrail limanlarına toplam 456 gemi seferi düzenlendi.
BirGün'den Melisa Ay'ın haberine göre, Türkiye limanlarından İsrail’in Hayfa Limanı’na 302, Aşdod Limanı’na ise 154 sefer yapıldı. Akdeniz Bölgesi’ndeki limanlar, bu dönemde Türkiyeİsrail hattındaki yük taşımacılığının merkezinde yer aldı.
İskenderun Limanı, 9 ayda 130 gemiyle İsrail’e en fazla sefer yapan liman oldu. İskenderun’u 103 seferle Mersin izledi. İzmir Aliağa Nemrut Limanı’ndan Hayfa ve Aşdod limanlarına toplam 80 gemi hareket etti. Kocaeli Körfezi’ndeki sanayi limanlarından ise 45 gemi doğrudan İsrail’e gitti.
Yılın ilk 9 ayında yapılan 456 seferin 176’sını konteyner gemileri, 118’ini genel yük gemileri, 79’unu RoRo gemileri, 35’ini dökme yük gemileri, 30’unu tankerler oluşturdu.
Seferlerin büyük kısmının, offshore merkezli ve kolay bayraklı gemiler olduğu belirlendi. Bu kapsamda limanlardan 110 Panama bayraklı, 98 Liberya bayraklı, Marshall Adaları ve Kamerun bayraklı onlarca gemi İsrail’e hareket etti.
Türkiye, İsrail’le ticareti “resmen” durdurduğunu açıklamasına rağmen, 8 ayrı Türkiye bayraklı geminin de Hayfa ve Aşdod limanlarına sefer yaptığı tespit edildi.
Şikâyet yağdı, doğalgaz faturanıza bakın!2645 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Akaryakıta zam geliyor21 izlenme
Hazine adına yönetimde olanlar, Türk Telekom'un batışına neden göz yumdu?296 izlenme
Efes’te giriş ücretlerine gelen zam turizmciyi isyan ettirdi: Roma’da bu fiyatlar yok43 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti, 1.5 milyon liralık uyuşturucuyla yakalanan narkotik polisinin ifadesi ortaya çıktı!71 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni iddialar: Cinayetten 4 gün önce Soylu'yla görüşmüş!58 izlenme
KYK Kız Yurdundaki kan donduran görüntülere Bakanlıktan soruşturma: Öğrencilerin odasında yaz boyu 'sapıklar' kalmış11 izlenme
ABD ile Türkiye arasındaki F-16 krizi çözüldü24 izlenme