ABB Başkanı Mansur Yavaş, yemin töreninde kılıç çatıp Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atan ve ihraç edilen beş teğmenin komutanlarına sahip çıktı. Yavaş, teğmenlerin ihraç edilen komutanı Albay Alper Topsakal’ı belediyenin ANFA Güvenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadı.
GÖREVE BAŞLADILAR
Yavaş, teğmenlerle birlikte ihraç edilen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu’nu da belediyenin kültürel faaliyetlerini yürüten ANKET A.Ş’ye genel müdür yardımcısı yaptı. Kısa süre önce atamaları gerçekleştirilen iki komutanın görevine başladığı ve düzenli olarak mesailerine geldiği öğrenildi. Bölük Komutanı Binbaşı Murat Öztürk’ün ise memleketine döndüğü bildirildi.
Albay Topsakal, ihracın ardından yayımladığı mesajında, “Her ne kadar üniformam çıkarılmış olsa da bundan sonra da vatanım ve milletim için çalışmaya devam edeceğim” demişti.
4 TEĞMENİ İŞE ALMIŞTI
Mansur Yavaş, 2023’te Tuzla Piyade Okulu’nda Atatürk rozeti takmayan teğmenlerle tartıştıkları için ordudan atılan dört teğmeni de belediye şirketlerinde işe almıştı. Teğmenlerin ABB’nin şirketleri ANFA Güvenlik, Anket A.Ş ve Belpa A.Ş’de çalıştıkları bildirildi.

Siciliyle göz kamaştıran Albay Topsakal’ın çalıştığı ANFA Güvenlik şirketinin başında asker kökenli Bektaş Arslan var. 1992’den beri faaliyetini sürdüren ANFA Güvenlik’te 3 bin 800 kişi görevli. Topsakal PençeKilit bölgesinde emrindeki komandolarla girilmez denilen sarp arazideki operasyonları başarıyla yönetmişti.

İhraç edilen Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu’nun görev aldığı ANKET A.Ş Ankara’yı tanıtmak için çalışıyor. Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu 15 yıllık askerlik yaşamında 155 takdire layık görüldü. Türkoğlu, Fırat Kalkanı, Zeytindalı harekâtlarında plan subaylığı yaptı, PençeYıldırım operasyonunun harekât planlarını hazırladı.
Sözcü
İŞKUR karartması! Konu TBMM’ye taşındı71 izlenme
Rus ordusu, stratejik öneme sahip kentlerden biri olan Harkov'u vurmaya devam ediyor!70 izlenme
10 Kasım'da Atatürk'e hakaret eden kadın hakkında karar verildi!240 izlenme
Ankara ve İstanbul'da belgesiz oy kullanmak isteyen polisler gündemde: Tutanaklar tutuldu33 izlenme
Marmaray'daki güvenlik görevlileri çocukları saçından çekerek trenden çıkarmaya çalıştı, vatandaşlar tepki gösterdi!47 izlenme
YSS ve Osmangazi köprülerine fazladan mı zam yapıldı?141 izlenme
Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a: Uzatma al onu ordan119 izlenme
Mansur Yavaş, Çayırhan Termik Santarli maden işçileriyle brlikte yürüdü: "Sonuna kadar arkalarındayız"25 izlenme
TRT'de tarikat reklamı! Tarikatın Diyanet tarafından desteklendiği ortaya çıktı!
İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'e göre işsizlik düşmeye devam ediyor!
İnfaz yasası resmileşti, Barışların tahliyesi için engel kalmadı
Corona virüsü belirtisi görülen kızını hastaneden kaçırmıştı: Test sonucu belli oldu