Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Diyarbakır’da bulunan Et ve Süt Kurumu’nda yoğunluk arttı. Kentin Bağlar ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük Et ve Süt Kurumu olarak hizmet veren işletme, Ramazan ayından önce günlük yaklaşık olarak 2,5 ton et satarken bu rakam Ramazan ayının gelişiyle birlikte 4 tona ulaştı.

Diyarbakır’da alım gücünün her geçen düşmesi sebebiyle kent sakinleri uygun fiyatlı et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’na yöneliyor. Diyarbakır’da biri Bağlar biri Kayapınar’da bulunan iki tane Et ve Süt Kurumu yer alıyor. Bağlar’daki şube, sadece Diyarbakır’a değil, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve çevre illere de et satışı gerçekleştiriyor.

Şehirde bulunan kasaplarda kuşbaşı etin kilogram fiyatı 600 ila 750 TL arasında değişiklik gösterirken kıyma ise 600 TL’den satılıyor. Et ve Süt Kurumu’nda ise, kuşbaşı 339 TL, kıyma 299 TL’den satılmakta. Aradaki fiyat farkı nedeniyle yüzlerce kişi, sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumun yolunu tutuyor. Sahurdan sonra, Et Süt Kurumu’na gelerek saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşların, tek seferde en fazla 2 kilo et ve 2 kilo kıyma alabilme hakkı bulunuyor.

Amida Haber’den Kasım Sarsılmaz’ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıraya giren vatandaşlardan emekli Hanifi, aylık 14 bin TL maaş aldığını ve 6 kişilik ailesiyle birlikte geçinmekte zorlandığını aktardı. Hanifi, “Dışarıdan et alamıyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Sahurumu yaptım, sabah namazını kılıp yola çıktım. Saat altı olmadan buradaydım. Bu soğukta hala bekliyorum. Emeklilere bu zulüm mü? Maaşımıza sadece 1.500 TL zam yapıldı ama her şeye yüzde 50, yüzde 100 zam geldi. Allah bunu kabul etmez.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer emekli Ramazan Acabey ise, ucuz olması nedeniyle sabah namazından sonra Et ve Süt Kurumu’na geldiğini ifade ederek “Burası daha ucuz, o yüzden buraya geliyoruz. Emekliyiz, yapacak bir işimiz yok. Otogar tarafından geliyorum. Dışarıdaki kasaplarla arasında 200250 lira fark var.” sözlerini sarf etti.
halktv.com.tr
Kaynak:Amida Haber
Ümit Özdağ'dan Bahçeli'ye sert tepki: "Öcalan'ın koltuk değneği olmaya karar vermiş"21 izlenme
Marmaray’da babayı çocuklarının yanında darbetmişlerdi: Saldırgan tutuklandı!29 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çalışmasını tamamladı122 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden provokasyon uyarısı: "Bilgimiz dışında Mansur Yavaş bayrağı bastırılıyor"39 izlenme
Kahramanmaraş’ta depremzedeler dururken heykel yapımına devam ediliyor79 izlenme
Suudi Arabistan ülkedeki 8 Türk okulunu kapattı!101 izlenme
Van'da mazbata yeniden DEM Parti'ye verildi33 izlenme
YSK Başkanı açıkladı: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı45 izlenme
Beşar Esad genel af ilan etti: Suriye’den kaçanları da kapsıyor
İmamoğlu için Batı neden sessiz? Nedeni ortaya çıktı
Ekrem İmamoğlu'ndan 'YENİ Parti' mesajı: “Her şey çok güzel olacak! Yürüyelim arkadaşlar!”
Hatay Belediye Başkanı acı tabloyu açıkladı: "Daha yüzde 3’üne ulaştık"