Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyon ihalelerini kurucusu olduğu GES Ajans ile toplayan AKP’li Gökhan Meriç'in, bu kez de kurucusu olduğu bir başka şirket aracılığıyla ihale aldığı öğrenildi. Türkiye'nin en borçlu belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyon ihalelerinin büyük bölümünü alan Meriç, AKP idaresindeki Körfez Belediyesi’nin yüksek maliyetli organizasyon ihalesini de kimseye kaptırmadı.
Uzun yıllar AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Gökhan Meriç’in yöneticisi olduğu iki farklı şirket aracılığıyla 20162024 döneminde Kocaeli’ndeki AKP'li belediyelerden aldığı ihalelerin toplam tutarı, 50 milyon TL’ye yaklaştı.
AKP’li Şener Söğüt başkanlığındaki Körfez Belediyesi 20 Haziran’da, “Kültür Sanat Etkinlikleri ve Eğitim Organizasyonu Hizmet Alım İşi” ihalesi düzenledi. İhale, açık ihale yöntemiyle düzenlense de teknik şartnamedeki kısıtlayıcı hükümler nedeniyle ihaleye yalnızca bir şirket teklif verebildi.
Teklifleri değerlendiren ihale komisyonu, 1 Temmuz’da ihaleye yönelik nihai kararını açıkladı. İhale kapsamında Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 10 milyon 354 bin 520 TL’lik anlaşma yapıldı.
AKP’li Körfez Belediyesi’nden aldığı 10,3 milyon TL’lik ihale ile birlikte Meriç’e ait şirketlerin Kocaeli'ndeki yerel yönetimlerden aldığı ihalelerin toplam bedeli 46 milyon 83 bin 961 TL ile ifade edildi.
Meriç’in, sahibi olduğu GES Ajans ve Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon isimli şirketler aracılığıyla ihale aldığı kamu idareleri ve ihale bedelleri şöyle kaydedildi:
• Körfez Belediye Başkanlığı: 39 milyon 871 bin 860 TL
• Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı: 5 milyon 213 bin 553 TL
• Belde A.Ş. (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki): 108 bin 500 TL
• Kartepe Belediye Başkanlığı: 535 bin 528 TL
BirGün
Tek adam rejimini en güzel anlatan video ! Koca adamlar Fas Kralının küçük oğlunun elini öpüyor !801 izlenme
Abdurrahman Dilipak açıkladı: İslami camiada katalogla çalışan çok eşlilik ajansları var!290 izlenme
Şehit kızından Başak Demirtaş'ın sosyal medyada "Hasret" paylaşımı yaparak akıma katılmasına gönderme.23 izlenme
İmamoğlu’ndan İstanbul’daki corona virüsü tedbirleriyle ilgili önemli açıklama62 izlenme
Makao Pataka’sı bile TL’yi solladı12 izlenme
Uzman isim açıkladı: Asgari ücretlinin maaşı eksik yatacak!24 izlenme
Koronavirüsten sonra fiziksel rahatsızlıklarda artış yaşanıyor!22 izlenme
İnfaz yasası yürürlüğe girdi, tahliyeler başladı16 izlenme
Bar ve restoranların saat isyanı! "Müşteri geldiğinde dükkan kapanacak!"
Başbakan Yardımcısı Akdağ itiraf etti! İşte Suriyelilere harcanan para!
Rojin Kabaiş'in annesi Aygül Kabaiş: "İntihar ettiğini söylüyorlar. Rojin nerede intihar etti? Gerçekleri saklıyorlar"
CHP'den flaş açıklama: "Kılıçdaroğlu yüzde 51,5 önde"