Anasayfa1
16 Ağustos 2025 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Kamuda işi olanlar dikkat! İktidara yakın sendika iş bırakıyor


İktidara yakın sendika MemurSen ve diğer konfederasyonlar, 18 Ağustos’ta bir günlük iş bırakma kararı aldı. Son olarak hükümet ikinci teklifinde taban aylığına bin TL'lik zam teklifi yapmıştı.


8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının maaş ve sosyal haklarına yönelik taleplerin karşılanmaması üzerine, aralarında MemurSen, KamuSen, Devlet Memurları Konfederasyonu, Birleşik Kamuİş ve KESK'in de bulunduğu birçok konfederasyon ve sendika, 18 Ağustos Pazartesi günü Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Bu karar, kamu çalışanlarının ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarının artırılması taleplerinin karşılanmamasına tepki olarak alındı. Sendikalar, Kamu İşveren Heyeti'nin sunduğu zam oranlarını ve sosyal hak tekliflerini yetersiz buluyor.

Yapılan açıklamalarda, kamu çalışanlarının enflasyon karşısında korunması, refah payı verilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

KAMU İŞVEREN HEYETİ'NİN TEKLİFLERİNE TEPKİ YAĞĞDI

Sendikalar, Kamu İşveren Heyeti'nin sunduğu zam oranlarını ve sosyal hak tekliflerini yetersiz bulduklarını belirtti. Konfederasyonlardan yapılan benzer açıklamalarda, "Kamu çalışanlarının ekonomik koşullar karşısında korunması, enflasyon farkının yanı sıra refah payı verilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için müzakerelerin güçlendirilmesi şarttır" ifadelerine yer verildi.

EYLEME KATILAN KONFEDERASYONLAR

  • MemurSen
  • Türkiye KamuSen
  • Devlet Memurları Konfederasyonu
  • Birleşik Kamuİş
  • Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)
  • Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu
  • Çalışan Sen
  • Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu
  • YURTSen
  • Mühendis TekSen Konfederasyonu
  • Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (AsimSen)

HÜKÜMETİN İLK TEKLİFİNDE NELER VARDI?

Hükümetin ilk teklifinde, 2026'nın ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6, 2027'nin ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yine yüzde 4 zam önerildi. MemurSen, hükümetin bu ilk teklifini kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yalçın, "Bu ciddiyetsiz teklifi reddediyoruz. Biz ortada pazarlık yapılacak bir teklif görmüyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

HÜKÜMETİN İKİNCİ TEKLİFİNDE NELER VARDI?

İkinci teklif kapsamında Memur ve memur emeklilerinin zam pazarlığı kapsamında, memur konfederasyonları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı görüşmede; MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Taban aylığına bin TL'lik zam teklifi yapıldı. Bu işi çıkmaza sürüklemenin hiçbir anlamı yok. Bir an önce yeni teklif açıklansın. 'Müzakere edilebilir bir teklif gelmezse ayın 18'i itibarıyla Türkiye genelinde iş bırakarak Maliye Bakanlığı'na yürüyeceğiz' dedik" ifadelerini kulland

KRİTİK TOPLANTI 19 AĞUSTOS'TA

Sendikaların iş bırakma eyleminin ardından 19 Ağustos'ta yapılacak toplantı kritik önem taşıyor. Bu toplantıda ya anlaşmaya varılacak ya da süreç Hakem Kurulu'na taşınacak.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tasarruf adı altında o da yapıldı! Memurları üzecek haber İBB'de zabıta alımlarında akrabalara kadro kıyağı! Günaydın! 'Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım, bu sistem ülkeyi felakete götürür' Barış Pehlivan hapishaneden izine çıktı: "Kısa süreliğine özgürlüğü tadıp cezaevine geri döneceğim"