Ülkedeki yüksek enflasyondan dolayı geçinmekte zorluk çeken vatandaş iktidarın başlattığı tasarruf tedbirlerinden dolayı zor günlerden geçerken bu tedbirlere uyması gereken belediyeler ise bol keseden harcamalara devam ediyor.
Tasarruf kapsamında yeni araç alımları ve kiralamaya da kısıtlama getirilmesine rağmen AKP’li Elazığ Belediyesi temizlik hizmetlerinde üç yıl kullanılmak üzere araç kiralama işi için 539 milyon 915 bin 220 TL ödedi.
AKP’Lİ BAŞKAN KİRALAMADA BOL KESEDEN VERDİ
13 Haziran’da Elazığ Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 761 milyon 508 bin 361 lira olan ihaleye teklif veren firma 7 olmasına rağmen geçerli teklif sayısı 2’ye düşürüldü.
Gerçekleşen ihaleyi 539 milyon 915 bin 220 TL’ye Bilginay Temizlik Hizmetleri Şirketi kazandı.
Şirket ile belediye arasındaki araç kiralama sözleşmesinin ise 5 Ağustos’ta imzalandığı öğrenildi.
Kiralanan araçlar ise şunlar:
Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu (4 adet)
Mini damperli çöp aracı
8110 ton Arazöz
İbadethane mobil temizlik aracı
Buharlı mobil temizlik aracı
Çekici tır
Süpürge aracı(2 adet)
Hidrostatik süpürge aracı
Yükleyici kepçe
1316 ton damperli kamyon
Damperli çift kabin kamyonet
Kasalı çift kabin kamyonet
34+1 Midibüs
EBUAŞ İŞÇİLERİNE ZAM YAPMAMIŞTI
Elazığ Belediyesi ile Hizmetİş Sendikası Elazığ Şubesi arasında temmuz ayında imzalanan protokolle belediye personeli (BelPer) iştirakinde olan çalışanların maaşlarına yüzde 71,10 oranında zam yapılırken belediyenin bir diğer iştiraki olan EBUAŞ’ta çalışan yüzlerce personeline sendika taleplerinin kabul edilmemesi ve maaşlarında iyileştirilmesi yapılmaması tepki çekmişti.
Elazığ Belediye Yeniden Refah Partisi(YRP) Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, AKP’li belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın personeller arasında ayrımcılık yaptığını ifade etmişti.

Sözcü
Tünelin ucu karanlık!126 izlenme
"Sapkın zihniyetin arkasındaki güç" dedi ve Nurettin Yıldız'ı koruyan ismi açıkladı1341 izlenme
Elektrik fiyatlarına zam yapıldı!125 izlenme
Ordu Giresun Havalimanı'ndaki şiddetli rüzgârda THY uçağının iniş denemesi vatandaşları korkuttu: “Abi bu inemez. Abi yok pas pas. Kaptan gözünü seveyim delirme”54 izlenme
Ahbap soruşturması: Öykü Serter, Gökhan Özoğuz ve Ece Üner'in ifadeleri ortaya çıktı16 izlenme
Yeni kabine belli oldu… İşte yeni bakanlar49 izlenme
Belediye otoparkının altından AKP’li başkanın saunası çıktı!64 izlenme
İtirafçı 'İBB'den paramı alamadım' demişti: Hakedişlerin yatırıldığı belge sunuldu!20 izlenme