Kanada Başbakanı Justin Trudeau, koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden herkese ‘Kanada Acil Müdahele Yardımı’ (CERB) planı aracılığıyla 2 bin dolar ödeneceğini duyurdu.
Koronavirüs salgınından etkilenen ve acil finansal yardım ihtiyacı duyan herkes, 1 aydan 4 aya kadar 2 bin dolar yardım alacak.
Başbakan, işlemleri hızlandırmak için 6 Nisan’da başlayacak uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, Kanada hükümetinin resmi web sitesine şimdiden başvuru yapmasını istedi.
Yardımı alabilmek için minimum 15 yaşında olunması, koronavirüs sebebiyle çalışamayacak durumda olunması ve geçen 12 ay süresince gelirin en az 5 bin dolar olması gerekiyor.

Kanada'da koronavirüs nedeniyle 129 kişi hayatını kaybederken ülkedeki toplam vaka sayısı 9 bin 731.
Kanada'da Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan da Kovid19 salgınıyla mücadelede 24 bin askerin seferberlik görevine çağrıldığını duyurdu. Sajjan bu sayının, Kanada'nın tüm askeri gücünün yaklaşık dörtte birine tekabül ettiğini vurguladı.
https://www.birgun.net/haber/kanadadakoronavirusnedeniyleisinikaybedenlereaylik2bindolar294393
TRT, Cumhur İttifakı’na Millet İttifakı’ndan 85 kat fazla yer verdi: Gözleri başka bir şey görmedi50 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhındaki konut ihaleleri iptal!37 izlenme
Ruslar'dan Ukrayna'ya büyük füze saldırısı! 16 füze havada imha edildi55 izlenme
Şirket kasalarını kamu aydınlattı46 izlenme
Zamlara dayanamadılar: 2 bin tanesi kapandı44 izlenme
Transatlantik Trend araştırmasında Türkiye’den çarpıcı sonuçlar çıktı! Demokrasi yok, güven yok, fark çok!71 izlenme
'Para yok' diyen sanayici servetiyle gündemde19 izlenme
AKP'nin taşıma mitingi deşifre oldu !4030 izlenme
Seyyah bakanın 4 ayı dışarıda geçti
İstanbul için kritik çağrı: "Saat 23.00'da son kalemizi savunmaya bekliyoruz"
CHP'li Çekmeköy Belediyesi, enflasyonla mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için özel bir merkez inşa etti
Yılın en büyük ihalesini alan şirket şaşırtmadı!