Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kanal İstanbul için ÇED raporunu açıklamasıyla birlikte itiraz süreci de başladı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre ÇED raporu 10 boyunca askıda kalarak vatandaşların görüş ve önerilerine açık olacak.
Raporun askıya çıkmasıyla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın eden binlerce vatandaş projenin yapılmaması için itiraz dilekçeleri verdi.
Müdürlüklerde uzun kuyrukları oluşurken, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden dikkat çeken bir açıklama geldi.
Yapılan açıklamada “27.12.2019 Cuma günü yeni hizmet binasına taşınma işlemlerinden dolayı müdürlüğümüzün Gelen Giden Evrak Birimleri kapalı olacaktır” ifadelerine yer verildi.
İtirazlar için son gün 2 Ocak tarihi olurken, vatandaşların itirazları için sadece 3 günlük süreleri kaldı. Hizmet binasının taşınması dolayısıyla cuma günü dilekçeler kabul edilmezken, hafta sonu, yarım gün sayılan 31 Aralık ve tatil günü olan 1 Ocak’ta da itiraz dilekçeleri teslim edilemeyecek.
Ataşehir ve Beşiktaş'ta bugün yine uzun kuyruklar oluştu. Ataşehir'de çekilen görüntülerde kilometrelerce kuyruk kayıt altına alındı.
Sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin dört bir tarafından projeye itirazlar yapıldı.
Artvin ve Çanakkale'den Kanal İstanbul'a itiraz eden vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın etti. Vatandaşlar dilekçelerini vermek üzere kuyruklar oluşturdu.


http://www.krttv.com.tr/gundem/kanalistanbulaitirazkuyrugukilometrelerceuzadicekcekh23100.html
Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahıl anlaşmasına geri dönüşüne iki şart koymuş30 izlenme
Ata yadigarı botanik bahçeye tahliye şoku!198 izlenme
İranlı insan kaçakçıları reklama başladı: "Türkiye sınırından güvenli geçiş sağlamak bizim işimiz"14 izlenme
Tunceli’de terör örgütü PKK ile çatışma! 1 şehit, 1 yaralı48 izlenme
Gebze'nin ardından şimdi de Ataşehir! Kolonları patladı, zemin kaydı45 izlenme
2019 seçimlerinin AKP'li tanığı konuştu! "Binali Yıldırım'ı yargılamanız lazım"13 izlenme
Çanakkale Köprüsü açılmadan zamlandı!116 izlenme
Ünlülere yeni operasyon: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltında18 izlenme