Yıllardır tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul projesinin, 2011 yılında bir seçim vaadi olarak gündeme gelmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Yapım ihalesi hala gerçekleştirilmeyen imar planı süreci de tamamlanamayan proje, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 yerel seçimlerini kazanmasının ardından tekrar gündem oldu. İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı hukuki mücadele başlatarak İBB'nin daha önce imza attığı projeye ilişkin protokolden de çekildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son dönemde yaptığı açıklamalarda Kanal İstanbul Projesi'nin yapılmayacağını belirterek müteahhitleri, kredi verecek bankaları, projenin altına imza bürokratları sık sık uyardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de uluslararası hukuktaki “tiksindirici borç” kavramına atıf yaparak projeye dahil olmak isteyenlere iktidara geldiklerinde bu borç için hiçbir ödeme yapmayacakları mesajını iletmişti.
TAPU SÜRECİ KİLİTLENDİ
Kulislerde, bu açıklamaların bürokratlar üzerinde etkili olduğu ve şu an Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kanalın çevresine kurulacak Yenişehir için başlattığı tapu süreciyle ilgili işlemlere bürokratların imza atmadığı, çalışmaların kilitlendiği konuşuluyor.
GÖREVDEN ALMALAR BAŞLAYACAK İDDİASI
Kasım ayında bakanlık tarafından imar çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağı yönünde kamuoyuna yapılan açıklamaların süreci tıkayan bürokratlara uyarı niteliği taşıdığı da kulislerden gelen bilgiler arasında. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut'un bürokrat kadrolarında büyük bir değişim yaşanacağı, görevden almaların başlayacağı iddia ediliyor.
TAPU YOK, İNŞAATLAR BAŞLAYAMADI
TOKİ, imar uygulamalarının tamamlanmasını beklemeden ekim ve kasım aylarında Yenişehir kapsamında Arnavutköy'de inşa edilecek toplam 2 bin 431 konut için etaplar 6 ayrı ihale düzenlemişti. TOKİ'nin tapular çıkmadan ihaleye çıkması nedeniyle yer teslimi yapılamadığından inşaatların başlayamadığı da öne sürülüyor.
YSK, AKP'nin itirazını ne zaman görüşeceğini açıkladı!94 izlenme
Patronlardan çok sert ekonomi tepkisi: TÜSİAD iktidara verdi veriştirdi!59 izlenme
MSB kararı onayladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi31 izlenme
ATM'den para çekmek isteyenler eli boş dönüyor28 izlenme
639 milyon liralık dolandırıcılık yaparken kaçan polis yakalandı!405 izlenme
Dahiliye doktoru hastalarında gördüğü acı gerçeği açıkladı: "Hayat pahalılığı halk sağlığını tehdit ediyor"25 izlenme
Kayyum yönetime karşı Tele1'de toplu istifa kararı8 izlenme
Çiftçiler CHP Lideri Özgür Özel'in önüne domates ve patlıcan döküp erken seçim istedi: "Seçimi hızlandıralım"25 izlenme
Almanya Pazartesi günü ülke çapında yeni sabit fiyatlı bilet satışının başladığını duyurdu
Ekonomist Ali Bilge açıkladı: Ayakkabı kutularındaki paralar ve 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları yeniden gündeme mi gelecek?
Binali Yıldırım’a 1963 hatırlatması: İstifa etmesin de görelim!
Kılıçdaroğlu: "Euroyla, dolarla geçilen bütün yolları kamulaştıracağım!"