Gazeteciyazar Hulki Cevizoğlu’nun Kanal İstanbul’u savunması AKP’ye yakın medya ve çevrelerde oldukça yankı bulmuştu.
Cevizoğlu’nun projeyi savunup “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor” demesi söz konusu yayınlarda haberleştirilmişti.
Öte yandan Cevizoğlu’nun çıkışıyla ilgili tartışmalar devam ederken projeyle ilgili 2019 yılında kaleme aldığı yazı da gündeme geldi.
Cevizoğlu, konuyla ilgili kaleme aldığı söz konusu yazısını o dönem Twitter hesabından projeye sert şekilde karşı olduğunu beyan edip, “KİP (Kanal İstanbul Projesi), BOP denilen “Büyük Ortadoğu Projesi”nden çok daha büyük ve korkunç bir proje. Pazartesi yazım:” ifadeleriyle takipçilerine duyurmuştu.
Cevizoğlu, söz konusu yazıyı kendisine hatırlatıp bugün 2 yıl öncekinin tam aksi bir görüşte olmasının nedenini soran takipçisine yanıt verdi.
“Bilmediğimiz duymadığımız bir değişiklik mi olmuş bu korkunç projede?” diye sorup “Hiç beklemezdim sizden böyle bir dönüş” diyen takipçisini Cevizoğlu, “Bu bir “dönüş” değil, egemenlik ABD’de olursa BOP’nden bile korkunç bir projedir, Türkiye’de olursa egemenliğimizin bir sembolüdür. Bu kadar basit” ifadeleriyle yanıtladı.

https://tele1.com.tr/kanalistanbulusavunanhulkicevizoglundandonusaciklamasi373511/
2023 memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu69 izlenme
Yine KYK, yine asansör arızası: Üç yurtta daha faciadan dönüldü29 izlenme
Erdoğan'a bir teşekkür de Brunson'ın anne ve babasından geldi!118 izlenme
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler savunma veriyor19 izlenme
Melih Gökçek'in bombalı paylaşımını Osman Gökçek böyle savundu9 izlenme
Beylikdüzü’nde kadına şiddet kamerada! 'Başında erkek yok, seni muhatap almıyorum!'72 izlenme
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Anagold'un işlettiği madeninin altından geçen fayı silmiş26 izlenme
Gezi davasının üye hakimi AKP’nin aday adayı çıkmıştı, bakın adaylığında neler söylemiş?74 izlenme
Mahsun Kırmızıgül'den liste yapan yandaş yazarlara zehir zemberek sözler: "Bu ülkenin terörden daha büyük bir sorunu var o da yolsuzluk"
AKP'nin eğitim politikası: En az bütçe fen lisesine, en çok bütçe imam hatiplere!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan "Asgari Ücret" Açıklaması
Yasak dinlemiyorlar: Araplar Türkiye’de aldığı evlerin parasını böyle çıkardı