Gazeteciyazar Hulki Cevizoğlu’nun Kanal İstanbul’u savunması AKP’ye yakın medya ve çevrelerde oldukça yankı bulmuştu.
Cevizoğlu’nun projeyi savunup “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor” demesi söz konusu yayınlarda haberleştirilmişti.
Öte yandan Cevizoğlu’nun çıkışıyla ilgili tartışmalar devam ederken projeyle ilgili 2019 yılında kaleme aldığı yazı da gündeme geldi.
Cevizoğlu, konuyla ilgili kaleme aldığı söz konusu yazısını o dönem Twitter hesabından projeye sert şekilde karşı olduğunu beyan edip, “KİP (Kanal İstanbul Projesi), BOP denilen “Büyük Ortadoğu Projesi”nden çok daha büyük ve korkunç bir proje. Pazartesi yazım:” ifadeleriyle takipçilerine duyurmuştu.
Cevizoğlu, söz konusu yazıyı kendisine hatırlatıp bugün 2 yıl öncekinin tam aksi bir görüşte olmasının nedenini soran takipçisine yanıt verdi.
“Bilmediğimiz duymadığımız bir değişiklik mi olmuş bu korkunç projede?” diye sorup “Hiç beklemezdim sizden böyle bir dönüş” diyen takipçisini Cevizoğlu, “Bu bir “dönüş” değil, egemenlik ABD’de olursa BOP’nden bile korkunç bir projedir, Türkiye’de olursa egemenliğimizin bir sembolüdür. Bu kadar basit” ifadeleriyle yanıtladı.

https://tele1.com.tr/kanalistanbulusavunanhulkicevizoglundandonusaciklamasi373511/
Cemevinin bankadaki parasına haciz! Ödeme tebligatı yapılmadı, karar kısmen bozulsa da ortada kaldı20 izlenme
Nurcular MEB'in izniyle okullarda!250 izlenme
Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı 'Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum !'327 izlenme
Havalar soğumadı ama faturalara kış erken geldi!34 izlenme
Dünya manşetlere taşıdı Türklere yasaktı! Tepkiler yayın yasağını geri aldırdı14 izlenme
İlan sitesi Sahibinden'e erişilemiyor! Şirketten açıklama geldi25 izlenme
Eğer bu listedeyseniz, yasaklardan muafsınız85 izlenme
İsrail Şam’a saldırdı: İranlı üst düzey komutanlar öldürüldü29 izlenme
Lisede skandal! Oruç tutmadığı için sınıftan atıldı!
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk 'Davulla zurnayla operasyona gidilmez. Başarısızlığın sebebi siyasi iktidardır'
6 yaşında evlilik skandalı TBMM’de! Muhalefet: Bakanlar bilgi versin, İktidar: Şimdi zamanı değil
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u protesto eden öğrencilere gözaltı!