Kış ayları yaklaşırken ve havalar soğumaya devam ederken vatandaşın ısınmaya olan ihtiyacı da artıyor. Doğalgaz ve elektriğe gelen zamların yanında hem kırsal alanlarda hem de doğalgaz altyapısının olmadığı kentsel alanlarda kullanılan soba ve kömür fiyatlarında büyük zam geldi. Aynı şekilde kışlık giyim ürünleri de en çok fiyatı artan ürünler arasında.
Kömürdeki ve odundaki zam elektrik ücretinin oldukça üstünde kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, elektrik ücretindeki yıllık artış yüzde 22,1 olurken doğalgazdaki yıllık artış yüzde 19,7 oranında gerçekleşti.

Sozcu.com.tr’nin TÜİK’ten derlediği verilere göre, soba fiyatları son bir yılda yüzde 72’nin üzerinde artış gösterdi. Aynı şekilde soba vb. aksesuar malzemelerinin fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 63,3 seviyesinde gerçekleşti.

Soba fiyatlarındaki büyük artışın yanında kömür fiyatlarında da ciddi bir zam gerçekleşti. TÜİK verilerine göre, kömür ücreti önceki yıla göre yüzde 88,9 oranında arttı. Kömürle birlikte odun fiyatlarındaki artış da dikkat çekti. Odun ücretindeki artış ise yıllık yüzde 41,9 oldu.

Elektrik ve doğalgazdaki artışla birlikte soba ve kömür fiyatlarının yanında kışlık giyimdeki artış da oldukça fazla.
Ekim ayı zam şampiyonu ise kadın hırkası oldu. Kadın hırkasındaki aylık artış tekstil sezonunun değişmesinin etkisiyle yüzde 48,26 oldu. Bu üründeki yıllık artış ise yüzde 42,44 olarak gerçekleşti. Kadın hırkasını ise erkek montu takip etti. Bu üründeki aylık artış yüzde 44,18 olurken yıllık artış yüzde 39,7 ile enflasyonun yaklaşık iki katı oranında gerçekleşti. Erkek kazağındaki aylık artış yüzde 41,51, yıllık artış yüzde 27,2 oldu.
Battaniye fiyatları ise önceki yıla göre yüzde 31,8 arttı. Yorgan fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 26,9 oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/karakiskapidaodunkomursobavekislikgiyimfiyatlariucuyor6746500/
Şeker krizini özelleştirme tetikledi!37 izlenme
Kahraman bu kez Atatürk dememek için ‘yola çıkan heyet’ dedi!551 izlenme
'Erdoğan kendini aklamak istiyor'857 izlenme
CHP'li Gürer: "Çiftçinin borcu 20 yılda 187 kat arttı"15 izlenme
Dört Afgan, Çiğdem'e dehşeti yaşattı! 5 aydır kayıptı, evin bahçesine gömmüşler24 izlenme
Piar anketini açıkladı... Millet ittifakı çoğunluğu alıyor!694 izlenme
Özelleştirme’den aldıkları mülkleri satmışlar!29 izlenme
Ekonomik krizi hisseden AKP seçmeni çark etmeye başlamış !3818 izlenme
Bir gazeteci daha hapse girdi: Gerekçe, 'Erdoğan'a hakaret
İlaç krizinde yeni perde: Eczacılar afiş astı "Bulamadığınız ilaçların sorumlusu eczacınız değil"
Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu’ndan ‘fesih oyunu’ uyarısı: "Derhal reddedilmelidir"
Öğretmenler Oktugan hoca için ayakta! Bakana istifa çağrısı