Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları yüzde 50+1 barajıyla devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Karamollaoğlu’nun açıklamalarıyla körüklenen tartışmaların ardından Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, vatandaşın sisteme bakış açısını konu alan bir anketin sonuçlarını açıkladı.
Tanal, “Yüzde 50+1 tartışmasını bir de böyle okuyun!” başlığıyla Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AKP’nin yaptırdığı anketlerde, kendi seçmen kitlesinin ekseriyetinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden memnun olmadığı sonucunun çıktığını aktararak, Erdoğan’ın ve partinin üst aklının bu yüzden mevcut başkanlık sisteminden, 50+1 uygulamasından kurtulmaya çalıştığını savundu.
Tanal, özellikle Karadeniz Bölgesi’nden gelen sonuçların AKP Genel Merkezi’ni ve Saray’ı şoka uğrattığını iddia etti.
Tanal'ın açıklamaları şu şekilde:
"Ulaştığımız bilgilere göre AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemine memnuniyete ilişkin araştırma şirketlerine anket yaptırdı. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nden gelen sonuçlar, AK Parti Genel Merkezi’ni ve Saray’ı şoka uğrattı. Diğer parti seçmenlerini geçtim, AK Parti’nin kendi seçmeninin ekseriyeti dahi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden memnun olmadıklarını dile getirdi."
https://www.krttv.com.tr/gundem/karadenizdengelenanketsonuclarisarayisokaugrattih100475.html
Gece gündüz nöbet tutan İstanbulluların direnişi sonuç verdi! Tarikatçılar kaybetti, halk kazandı!4052 izlenme
AKP'de başlayan '500 bin liralık rüşvet' kavgası kızışıyor! Eski başkandan açıklama120 izlenme
AKP'li belediyede 'huzur hakkı' adı altında çifte maaş43 izlenme
Memleket yolları emekliye kapandı26 izlenme
TÜİK'ten çarpıcı rakamlar: 2,7 milyon genç ne eğitimde ne istihdamda25 izlenme
İmamoğlu'na destek her yerde: Gaziantep Sankopark önü!112 izlenme
Yerel seçimlerde partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu26 izlenme
Genco Erkal: "Sezen Aksu 'Avcı' şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş"60 izlenme
Nebati’nin enflasyon çıkışına vatandaş sert tepki gösterdi: "Kocaman adam yalan söylüyor, ayıp değil mi?"
Bu gece yarısından itibaren motorinde yüzde 82 indirim bekleniyor.
İşçilerden ‘zam’ isyanı!
Metin Akpınar’dan Altılı Masa yorumu: "Rüzgârsız havada fırıldak dönüyorsa mutlaka bir üfleyeni vardır"