Mart’ta açlık sınırı 2 bin 897 liraya yükseldi. Birleşik Kamuİş Konfederasyonu'nun yaptığı araştırmaya göre, salgından korunmak yada yaymamak için evde oturması gereken dört kişilik bir ailenin, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için yapılması gereken harcama tutarını mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artarak 2 bin 897 liraya yükselirken, yoksulluk sınırı da yüzde 0,8 oranında artarak 10 bin lira sınırını aştı.
Son bir yılda yoksulluk sınırı ise yüzde 12,9 oranında arttı. Mart ayında açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artarken, gıda dışı harcamalarda yüzde 0,1 oranında artış yaşandı, yoksulluk sınırında da yüzde 0,8 oranında artış kaydedildi.
Araştırmaya göre açlık sınırı martta bir önceki aya göre 70 lira artarak 2 bin 897 lira olurken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 7 liralık artışla 7 bin 126 liraya çıktı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçların yoksunluk hissi çekilmeden karşılanabilmesi için gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise 81 liralık artışla 10 bin 23 liraya yükseldi.
Mart'ta açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artarken, gıda dışı harcamalarda yüzde 0,1 oranında artış yaşandı, yoksulluk sınırında da yüzde 0,8 oranında artış kaydedildi. 2020 yılının ilk üç aylık döneminde ise açlık sınırı yüzde 7, gıda dışı harcamalar yüzde 0,3, yoksulluk sınırı ise yüzde 2,1 oranında artış gösterdi. Mart 2020 sonu itibariyle son bir yılda ise açlık sınırı yüzde 12,9, gıda dışı harcamalar yüzde 12,6, yoksulluk sınırı da yüzde 13,6 oranında yükseldi.

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/karantinaayindaacliksiniri2897tl5725047/
TCDD hızı otomatik olarak kesen ATS sistemi satın alıyor!155 izlenme
89 yaşında yerlerde sürüklenen doktorun görüntüsü izleyenleri üzmüştü, bakın hangi ünlü yazarın yakını çıktı?51 izlenme
Utanmadılar, camiden çaldıkları ayakkabıları internette sattılar27 izlenme
AKP'li isim İmralı'da ne konuşulduğunu tek tek paylaştı: "Sürecin en kritik dönemi yeni başlıyor"9 izlenme
Lübnan sınırına yakın bir İsrail askeri karakolu, tanksavar füzesiyle vuruldu35 izlenme
Elektriğe zam mı geliyor? 1 Ocak’tan itibaren…218 izlenme
3600 geldi şef imamların keyfi kaçtı!43 izlenme
Bakan Tunç, Gezi’yi ‘terör eylemi’ ilan etti: "Çünkü ölüm var, bir kalkışma olduğu tartışmasız"30 izlenme
Belediyede hesaplar şaştı: Kart değil, firma akıllı!
Manisa'da AKP'li belediye başkanı ormanı katletti. Savunması şoke etti!
İktidar “İsraftan kaçmaya mecburuz” dedi ama Diyanet dinlemedi: Diyanet 5 yıldız keyfinden vazgeçmiyor!
AKP'li belediyenin araç kiralama tutarı dudak uçuklattı!