Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, ocak ayında bankalara ibraz edilen 318 bin keşideciye ait 1.6 milyon adet çekin toplam tutarı 77 milyar TL oldu. 2018 yılına göre çek tutarı yüzde 11, çek adeti yüzde 32 artarken, tekilleştirilmiş keşideci sayısı yüzde 12'ye geriledi. 2019 yılı Ocak ayında, bankalara ibraz anında karşılıksız çıkan, 19 bin keşideciye ait 74 bin adet çekin toplam tutarı 3.5 milyar TL oldu.
Karşılıksız işlemi yapılan toplam 238 milyon TL tutarındaki 5.5 bin adet çek daha sonra ödendi. 2019 yılı ocak ayında çek yasağı kararlarında yıllık bazda artış sürdü. Geçen yılın ocak ayında 2 bin 597 olan çek yasağı kararları, bu yıl aynı ayda yüzde 164.4 artışla 6 bin 866'ya çıktı. Çek yasağı kararları bir önceki aydaki 5 bin 995 adete göre ise yüzde 14.5 artış gösterdi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/karsiliksizcektutariocaktayuzde93artti3599656/
İmamoğlu gözaltısına alınan genç tüm skandalları anlattı: "Nezarethane çok kötüydü. Yemekleri aşırı kötüydü. Sadece kuru ekmek ve su. Tuvalet sıkıntıydı, çıkarmıyorlardı"14 izlenme
Konkordato banka borçlarında 15 milyar lirayı aştı!142 izlenme
Bartın maden faciasının ardından tutuklanan müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Oturdum ve maaşımı aldım.21 izlenme
Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm zorlaması: Evlerin elektrikleri kesildi!35 izlenme
‘Elmalı Davası’ Türkiye’nin gündemine oturdu! Çocukların babası açıklama yaptı264 izlenme
Özgür Özel İBB iddianamesi hakkında konuştu: Neden yargılandıklarını böyle açıkladı!5 izlenme
Bir işçi daha geçim sıkıntısı nedeniyle canına kıydı!179 izlenme
Emeklilerin maaş farkı tarihi belli oldu! Temmuz ayı emekli zam farkı ne zaman ödenecek?110 izlenme