Katar Emiri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bedelsiz olarak verdiği iddia edilen uçağa ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 24 saat içerisinde iki farklı açıklama yaptı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başkan Süreyya Sadi Bilgiç’in uyarısı ile önce “hibe edildi” dediği uçağa “hediye edildi” diyen Oktay, ertesi gün milletvekillerinin önergelerine verdiği yanıtta yeniden, “hibe edildi” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhalefet milletvekillerinin soruları üzerine Katar Emiri'nin verdiği uçak için hem hediye hem hibe ifadelerini kullandı. Bunun üzerine araya giren Komisyon Başkanı Bilgiç uçağın hediye edildiğini iddia etti. Uçak için iki farklı söylemde bulunulması üzerine, “hediye mi hibe mi” diye tekrar soran muhalefet milletvekillerine yanıt veren Oktay bu kez, “hediye edildi” dedi.
ÖNERGEDE ÇARK ETTİ
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın soru önergelerini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Katar Emiri tarafından Türkiye’ye gönderilen uçağın “hibe edildiğini” belirtti. Oktay, milletvekillerine verdiği yanıtta “Söz konusu uçak ülkemize hibe edilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne aittir" ifadelerini kullandı.
ENVANTERDE YOK
Uçağın henüz Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıt edilmediğini de açıklayan Oktay, “Bahse konu uçak Cumhurbaşkanlığı envanterine henüz işlenmemiş olup işlemler devam etmektedir. İşlemler tamamlanınca tabii ki envantere alınacak, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığının envanterinde olacak” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/katardanalinanucaga24saatteikifarklicevap235432.html
Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait bir tankı böyle imha etti!111 izlenme
Hayrettin'in sözleri ekonomik krizi özetledi: "Eskiden öğrenci evlerine gidiyordum ama şimdi gidemem. Çünkü o zamanlar dolap, eğlenceye ayrılan bütçe yüzünden boş olurdu. Şimdi ise dolap zaten boş"33 izlenme
Özgür Özel'den Grand Kartal Otel faciasının aydınlatılması için 5 soru!37 izlenme
Bloomberg: Türkiye karantina hasarlarını atlatmakta zorlanıyor87 izlenme
Namaza bariyer konulmasına ses çıkarmayan Diyanet İşleri Başkanı "şeker"e taktı!101 izlenme
Şanlıurfa'da içinde insan olan bir binanın yıkılma anı kan dondurdu120 izlenme
Ekmek zammı Erzincan'ı da vurdu49 izlenme
RTE Bildiğiniz gibi ! 29 Mart 'Reza Türkiye'yi ilgilendiren konu değil, 23 Eylül Reza Zarrab vatandaşımız suçsuz'582 izlenme
625 kişilik katiplik ilanına 5 binden fazla kişi başvurdu
Bu fotoğrafıyla tartışılan vali AFAD başkanı oldu
Milyonlarca çalışana hayal kırıklığı: Asgari ücrette ikinci toplantı bitti hala rakam konuşulmadı!
Narin cinayeti davasında önemli gelişme: Beklenen rapor mahkemede